U Saboru oko milijuna koji je sam sebi dodijelio šef odlagališta otpada Piškornice

Ad

HSS-ov zastupnik Mladen Madjer zatražio je stanku kako bi govorio o isplati milijunskih bonusa Mladenu Jozinoviću za Piškornicu.

Naime, direktor Piškornice, tvrtke koja se bavi skupljanjem i odlaganjem otpada Maden Jozinović, pozivajući se na odluku Skupštine, isplatio si je prema ugovoru o djelu, jednokratnu nagradu od milijun kuna neto, zbog uspješnih rezultata u prošloj godini.

Piškornica je jedno od tri poduzeća koje vodi Jozinović. Lani je Piškornica naplaćujući gradovima odvoz smeća ostvarila 22 i pol milijuna kuna prihoda i 10,2 milijuna kuna dobiti.

Madjer se pita kako je moguće da je jedna osoba naručitelj i izvršitelj? Pozvao je nadležna tijela da ispitaju financijsko poslovanje Piškornice, te da se ispita jesu li postojale kriminalne radnje.

A mediji javljaju da je Jozinović ljetos u Vinkovcima kupio stan od 120m2, prenosi HRT.

Župan Koren: Inzistirat ćemo na povratu većeg dijela bonusa direktora Piškornice

Koprivničko-križevački župan Darko Koren najavio je za ponedjeljak izvanrednu sjednicu Skupštine Piškornice na kojoj će se odlučivati o odgovornosti Jozinovića za isplaćenih više od milijun kuna bonusa. Istaknuo je kako će Skupština, kojom predsjedava, inzistirati da se veći dio isplaćenog novca vrati.

Župan Koren izvijestio je da je jučer održan sastanak predstavnika osnivača Piškornice d.o.o., na kojemu se raspravljalo o rješenjima za situaciju oko sporne isplate bonusa, pri čemu je zaključeno kako u toj situaciji postoji pravni i moralni aspekt. Što se tiče pravnog aspekta, moramo pričekati sve radnje odgovornih institucija, a što se tiče moralne odgovornosti, apsolutno ćemo inzistirati na tome da se novac vrati do one mjere koja je društveno prihvatljiva, a to je puno manje nego što je dosad isplaćeno, kazao je. Na upit koliki iznos smatra društveno prihvatljivim odgovorio je kako je to manje od petine isplaćenog iznosa.

Na sjednici Skupštine znat će se i sudbina Jozinovića kao direktora Piškornice, rekao je Koren, naglasivši kako ne inzistira na njegovoj smjeni, ali da ga ne namjerava ni štititi. Ponovio je kako za isplatu bonusa nije znao, rekavši da je s Jozinovićem u prijateljskom i kumskom odnosu. Svoje ljude ne napuštam, ali isto tako nikoga od njih ne alimentiram od bilo kakve odgovornosti, naglasio je Koren, prenosi HRT.

Facebook Komentari