Thompsonov menadžment ocijenio da državna agencija Hina četnikuje

Menadžment Marka Perkovića Thompson odbacio je navode Agencije HINA da je na slunjskoj proslavi operacije Oluja, 5. kolovoza 2017., koristio ustaški poklič “Za dom spremni”. Objašnjavaju da pjevač “nije uzvikivao, kako na spomenutom koncertu tako i na svim ostalim koncertima, nikakav ustaški poklič već je pjevao svoje pjesme koje su kao i svih drugih autora zaštićene zakonima Republike Hrvatske i koje se kao takve legalno reproduciraju”.

Objavu s Facebook stranice Marka Perkovića Thompsona prenosimo u cijelosti:

“S gnušanjem odbacujemo tvrdnje agencije HINA koja u svom članku od 14. studenog 2017. navodi sljedeće: ‘Prekršajni postupak protiv Marka Perkovića Thompsona zbog ustaškog pokliča ‘Za dom spremni’ na slunjskoj proslavi operacije Oluja, 5. kolovoza…’
Marko Perković Thompson, kako na spomenutom koncertu tako i na svim ostalim koncertima nije uzvikivao nikakav ustaški poklič već je pjevao svoje pjesme koje su kao i svih drugih autora zaštićene zakonima Republike Hrvatske i koje se kao takve legalno reproduciraju.

Također, za slučaj da se tada još nisu bili rodili (ili su bili negdje daleko od Hrvatske) moramo napomenuti, a i informirati novinare u državnoj agenciji Hina kako je pjesma ‘Bojna Čavoglave’ nastala 1991. godine i kao takva imala je veliku vrijednost u podizanju morala hrvatskim braniteljima kao što je puno značila i svim ostalima koji su živjeli pod prijetnjom od srpskih agresora.

Do sada smo navikli da pojedini novinari koji u nedostatku talenta i nezainteresiranosti za taj posao pokušavaju zloćom probiti sebe i svoj medij u sam vrh te profesije kao i da istočni susjedi koji su izvršili agresiju na našu zemlju devedesetih od svoga srama i svoje nemoći nazivaju ustaškim sve što je hrvatsko.

Međutim, zaista nismo navikli da jedna agencija u vlasništvu države (Hrvatska izvještajna novinska agencija) ne poštuje zakone svoje države i nešto što je nastalo u domovinskom ratu kao što je to nastala pjesma ‘Bojna Čavoglave’ proglašava po uzoru na srpske medije ustaškim pokličem, a samim tim i svih 70-ak tisuća posjetitelja toga koncerta ustašama. U tom slučaju mi slobodno možemo reći da je taj njihov uradak ‘Četnikovanje’.
Menadžment Marka Perkovića Thompsona”

Facebook Komentari