Čovjek koji je pisao Lex Perković i štitio udbaše čudi se Gregurićevom svjedočenju: Kao da nismo živjeli u istoj državi

Predsjednik Istražnog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić (SDP) ocijenio je nakon sjednice povjerenstva da je svjedočenje Franje Gregurića – vrlo korisno.

Podsjetimo, Gregurić je u više navrata kazao da nikada nije sudjelovao ni na kakvom sastanku na kojem bi se govorilo o privatizaciji. Miljenić je kazao kako mu nije jasno jesmo li svi živjeli u istoj državi. Ne smatra da je Gregurić lagao, možda se ne sjeća – ali u njegovom iskazu ima nelogičnosti, kazao je Miljenić.

“Svi znamo kako je sustav 90-tih funkcionirao i kako su se donosile odluke. Premijer, zastupnik, direktor mnogih poduzeća, savjetnik predsjednika – nema pojma ni o jednoj privatizaciji. Ne vjerujem tom iskazu, jer se prema prethodnima – nijedan veći proces privatizacije nije mogao dogoditi bez odluke najveće stranke tada – HDZ-a i Pantovčaka”, kazao je Miljenić. Najavio je da bi Gregurić mogao biti opet pozvan pred povjerenstvo. Dodao je kako ovo svjedočenje možda upućuje i na to da je “postojao paralelni skriveni svijet koji je donosio odluke” te da će povjerenstvo ispitati i tadađnje ministre “s kim su se konzultirali”.

Podsjetio je kako je Gregurićevo svjedočenje suprotno navodima sa svjedočenja Josipa Manolića i nema ništa protiv da se svjedoci s oprečnim svjedočenjima suoče pred Istražnim povjerenstvom. “Imamo samo šest mjeseci i nećemo sve stići. Ovo nam treba biti pouka da Zakon o istražnim povjerenstvima treba promijeniti. Mi ćemo iz procesa probati izvući što više, a javnost neka donosi zaključke”, dodao je. “Kad imate ovako bivšeg premijera i savjetnika predsjednika koji se ničeg ne sjeća – to je isto dobro čuti. Netko će se valjda i sjetiti. Dobro je čuti pred Povjerenstvom i javno što kažu političari koji su odlučivali o sudbinama ljudi”, dodao je Miljenić, prenosi HRT.

VIDEO Burno istražno povjerenstvo, Gregurić se brani od Grmoje i Marasa, ovaj ništa nije čuo, vidio, ne zna, nema nikakve veze

Facebook Komentari