Božinović potvrdio da prate uhićenu sutkinju već duže, ali ništa ne govori o 20 sudaca koji su prijetnja nacionalnoj sigurnosti

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je u akciji USKOK-a i policije zbog navodnih pogodovanja u stečajnim postupcima uhićeno pet osoba koje se danas izvode pred pritvorskog nadzornika. Dodao je da izvidi u tom slučaju traju još od prosinca prošle godine.

Ovisno o razgovorima koji će se voditi u DORH-u, vidjet ćemo koji su sljedeći potezi, rekao je Božinović u izjavi novinarima na konferenciji “Požari u Hrvatskoj: obrana i prevencija”.

Odbio je odgovoriti je li akcija uhićenja na Trgovačkom sudu ubrzana zbog curenja informacija u medije, rekavši da kao ministar unutarnjih poslova ne može komentirati izvide.

Dodao je da izvidi traju od prosinca prošle godine, a na predmetu rade policija i policijski službenici USKOK-a, u suradnji sa samostalnom službom za financijske istrage Ministarstva financija, odnosno Porezne uprave, i u koordinaciji s DORH-om.

Upitan za SOA-in popis 20 sudaca koji bi mogli ugrožavati nacionalnu sigurnost, a koji je objavljen 2016., rekao je da ne može govoriti o SOA-inim izvješćima kao ni o tome je li sutkinja Malenica na njemu. To treba pitati sigurnosno-obavještajnu agenciju. Ja ne znam za taj slučaj, rekao je Božinović.

Upitan za odluku arbitražnog suda u Ženevi, i likovanje Sanaderovih odvjetnika koji kažu da će njihov klijent sada biti oslobođen, Božinović je rekao: Postoji postupak koji se vodi pred hrvatskim sudovima i hrvatskim pravosuđem i ta dva procesa nemaju nikakve suštinke veze, prenosi HRT.

Ispitivanje sutkinje: Riječ je o izvlačenju 9 milijuna kuna iz jedne tvrtke koja je navodno namjerno odvedena u stečaj

Facebook Komentari