Evo što kladioničari kažu kakve su šanse Hrvatske za osvajanje SP-a u Rusiji: Moglo bi se dobro zaraditi

Još nisu poznati svi sudionici Svjetskog prvenstva u Rusiji, no većina kladioničarskih kuća već nudi klađenje na budućeg svjetskog prvaka, piše HRT.

Gotovo svi su složni da su četiri glavna favorita Njemačka, Brazil, Francuska i Španjolska, a također većina vidi Vatrene oko devetog i 10. mjesta, otprilike u rangu s Portugalom, Engleskom, Kolumbijom i (još nesigurnom) Italijom.

Hrvatska tako na kladionici Betfair drži 10. mjesto s koeficijentom 29.0. Ispred nas su Talijani s 26.0, a na 11. poziciji je Kolumbija (34.0). Najveći favoriti su Nijemci (6.0), Francuzi (7.0) i Brazil (7.5), četvrto mjesto drži Španjolska (8.5), a peto Argentina (9.0).

Bet365 za potpuno izjednačene favorite drži Francusku, Brazil i Njemačku, sve tri momčadi imaju koeficijent 6.0. Četvrti su Španjolci (8.0), peti Argentinci (9.0), a šesti Belgijanci (13.0). Za Portugal ćete na uloženu kunu dobiti 21, Kao i za Englesku, a na kunu za Italiju dobijete 26. Hrvatska je na 10. mjestu s koeficijentom 34.0. Srbija je 18. s koeficijentom 126.0.

Bwin za prve favorite smatra Nijemce (6.0), a slijede Francuzi i Brazil (6.5). Španjolci su četvrti (8.50), Argentina peta (9.0), a Belgija šesta (15.0). Engleska je na koeficijentu 21, Portugal 23, a Italija na devetom mjestu 26. Hrvatska je 10. s koeficijentom 29, a iza nas su Rusi (34.0) i Kolumbija (34.0). Srbija je na 18. mjestu s koeficijentom 101.0.

Kongresna palača Kremlin u Moskvi bit će 1. prosinca mjesto održavanja ždrijeba skupina za SP u Rusiji.

Hrvatska je u dvije utakmice protiv Grčke osiguralo svoje mjestu na “plesu kuglica”, no još nije poznato u kojem će jakosnom bubnju biti – drugom ili trećem.

Za razliku od prijašnjih prvenstava kada su reprezentacije u drugom, trećem i četvrtom bubnju bile razvrstane na temelju geografske pripadnosti, u nadolazećem ždrijebu svi će biti formirani na temelju FIFA-ine ljestvice reprezentacija objavljene 16. listopada.

Prema FIFA-inoj ljestvici nositelji u ždrijebu bit će domaćin Rusija te Brazil, Belgija, Njemačka, Poljska, Portugal, Francuska i Argentina.

U drugoj jakosnoj skupini trebali bi biti Meksiko, Engleska, Španjolska, Urugvaj, Kolumbija i Švicarska, a ostala dva mjesta najvjerojatnije će doći iz doigravanja. Za sada ta mjesta drže Italija i Peru, a Hrvatska je prva ispod crte.

Vatreni dakle moraju navijati da jedna od te dvije reprezentacije ispadne u playoffu i time bi ušli u drugi jakosni bubanj. Peru je veliki favorit protiv Novog Zelanda, dok je naša najveća nada Švedska koja je u prvoj utakmici dobila Italiju 1:0, piše HRT.

Share This Article