Pljačkaški vikend u Zagrebu: Dvije pljačke bankomata i još čak 22 kaznena djela

Dva bankomata različitih banaka orobljena su u Zagrebu u noći sa subote na nedjelju, a to je samo mali dio kaznenih djela koja je zabilježila PU zagrebačka.

Bankomati su i dalje na meti pljačkaša. U noći sa subote na nedjelju pljačkaši su orobili dva bankomata različitih banaka. Jedan bankomat nalazi se u zagrebačkoj Lastovskoj ulici na Savici. Drugi bankomat opljačkan je u Ksaverskoj ulici. Nije poznato koliko je novca bilo u bankomatima. Policija intenzivno traga za počiniteljima.

Niz kaznenih djela

To je samo mali dio crne kronike zabilježene ovaj vikend. Na području PU zagrebačke u posljednja 24 sata evidentirana su 24 kaznena djela: teška tjelesna ozljeda, 14 teških krađa provaljivanjem, četiri krađe i pet ostalih kaznenih djela.

Tijekom dana obavljen je očevid kod 35 prometnih nesreća. U pet prometnih nesreća devet osoba je lakše ozlijeđeno. Kod 30 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta, izvijestila je u nedjelju PU zagrebačka o prometnim nesrećama u posljednja 24 sata.

Teška tjelesna ozljeda

U subotu oko 20:40 sati u Dubravi, na Resničkom putu, u ugostiteljskom objektu, 23-godišnjak je tjelesnom snagom teško ozlijedio 48-godišnjaka kojem je liječnička pomoć pružena u KBC Dubrava. Kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim je u tijeku, izvijestila je PU zagrebačka.

Provale u domove

U subotu, između 15:40 i 18:40 sati na Trešnjevci, u Hruševečkoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio nakit i novac, oštetivši 70-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna, izvijestila je policija.

Isti dan između 16:10 i 18:10 sati na Trešnjevci, također u Hruševečkoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u stan i otuđio nakit i novac, oštetivši 31-godišnjaka za više tisuća kuna.

Teško ozlijeđeno dijete

U novom Zagrebu na Sarajevskoj cesti, na Ranžirnom kolodvoru, teško je stradalo dijete koje se popelo na krov teretnog vagona, nakon čega je ozlijeđeno udarom iz visokonaponske mreže. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC Zagreb.

Facebook Komentari