Evo što DORH kaže na arbitražnu presudu Ina-Mol u kojoj ispada vrlo pokvaren

Nakon što je objavljen dio presude Arbitražnog suda UN-a u slučaju Ina-MOL, a čiji tekst do sada nije bio objavljen, reagirao je DORH.

Index.hr objavio je u petak navečer dio presude Arbitražnog suda komisije UN-a za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL) u Ženevi od 23. prosinca prošle godine, nakon koje je na Badnjak premijer Andrej Plenković poručio da je Vlada odlučila u svoje vlasništvo vratiti Inu otkupom cjelokupnog udjela koji u njoj ima MOL. Između ostlog, u presudi se navodi da je Turudić bio pristran, a da je snimka Sanadera ‘montirana’. Večernji list objavio je presudu nešto iza ponoći.

Tekst presude do sada nije bio javno objavljen.

Reagirali su iz DORH-a. “Državno odvjetništvo Republike Hrvatske ne komentira, pa neće ni sada komentirati odluke pravosudnih tijela, ni domaćih ni stranih, a ponajmanje neće komentirati kazneni postupak koji se vodi pred nadležnim sudom u Hrvatskoj i u kojem je posebno državno odvjetništvo – USKOK stranka u postupku kao tijelo kaznenog progona”, stoji u priopćenju koje je objavio Index.hr.

Državni udar u energetici”

Klubovi zastupnika Mosta i Živog zida zatražili su u petak navečer u Saboru stanke nakon što je u medijima objavljena presuda arbitražnog suda u slučaju INA-MOL, pri čemu je Tomislav Panenić iz Mosta ustvrdio da je to “državni udar u energetici”, a Ivan Pernar iz Živog zida istaknuo da je puno puta na to upozoravao.

“Objavom ovoga dokumenta i njegovim sadržajem snažno se utječe i na drugu arbitražu, ovo je kao državi udar u energetici. Uz sve napore koje Hrvatska treba poduzeti, pravni tim u arbitraži, dovođenju svjedoka, prikupljanju dokaza, ovo ispada kao jedan šamar svima nama koji smo se borili da arbitraža uspije jer ekonomske štete su mjerljive u milijardama”, kazao je Panenić nakon stanke.

Facebook Komentari