Mediji u susjedstvu hvale Vatrene, a Srbijanci otkrivaju još jedan razlog zašto žale zbog poraza Grčke

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je maestralnu utakmicu protiv Grčke i u prvom susretu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji pobijedila 4:1.

Svi su puni hvale za naše nogometaše, a i mediji iz susjednih zemalja bili su oduševljeni vatrenima, kao i našim novim izbornikom Zlatkom Dalićem.

“Reprezentacija Hrvatske trasirala je put na Mundijal visokom pobjedom protiv Grčke u Zagrebu. Na Maksimiru, pred više od 30.000 navijača, “kockasti” su slavili 4:1, u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo”, piše Dnevni Avaz, a Sport.ba hvali i izbornika.

“Dalić je u dvije utakmice na klupi Hrvatske pokazao više nego njegov prethodnik tijekom dvije godine. Hrvatska opet izgleda kao momčad. Dalić je uspio u tako kratkom roku ostaviti svoj trag. Pomaknuo je Luku Modrića naprijed, vratio Ivana Strinića i gurnuo Kramarića na krilo. Epilog? Najteži poraz Grka u deset i pol godina (nakon 1:4 protiv Turske), šest golova u dvije utakmice (samo jedan manje od Čačićeve momčadi u osam utakmica, ne računajući 6:0 kod Kosova)”.

Slovenski mediji nisu puno prostora posvetili našoj utakmici, ali bilo je dovoljno za pohvalu.

“Hrvatski nogometaši jako su blizu odlasku na Svjetsko prvenstvo. U Maksimiru su uvjerljivo pobijedili Grčku, bilo je 4:1. Superiornost pobjedničkog sastava potvrđuje 63 posto posjeda lopte, kao i broj udaraca u okvir gola – 8:3”, piše Delo. Srbijanski Blic pun je hvale za naše igrače, ali otkrio je i detalj zbog kojeg su u Srbiji navijali za Grčku. I ne, ne radi se (samo) o našem rivalstvu, već su imali drugi razlog.

“Prijetili su Grci pred susret s Hrvatima, uzdali se u granitnu obranu, ali je na Maksimiru zakazalo baš njihovo najjače oružje. Obrana im je potpuno podbacila, što su “vatreni” iskoristili da do vrha napune mrežu protivnika. Nogometaši Hrvatske napravili su golem korak ka Svjetskom prvenstvu, a osim Grčke, razočarali su i navijače Srbije. Naime, “orlovi” su se uzdali u kiks “vatrenih”, jer bi njihovom eventualnom eliminacijom prešli iz četvrte u treću jakosnu skupinu na ždrijebu za Mundijal.

Poslije prve utakmice jasno je da su za to jako male šanse. Kurir taj detalj nije istaknuo, samo je pisao o utakmici.

“Vatreni” su prije dokvalifikacija sami sebi napravili problem, ali su ih ipak dohvatili predvođeni novim izbornikom Zlatkom Dalićem. Sinoć su za samo 50 minuta napunili mrežu Grka i približili se Mundijalu.”, piše Večernji.

VIDEO Svijet se divi virtuozu Luki Modriću koji je briljirao protiv Grčke

Hrvatska-Grčka 4:1, Kramarić, rapsodija u Maksimiru

Facebook Komentari