VIDEO Todorić je u dobroj formi, pogledajte kako sprinta pred kamerom HRT-a

Nakon što je jučer Ivica Todorić uhićen i ispitan u Londonu, pušten je da se brani sa slobode. Pred londonskim sudom pojavit će se za pola godine. Do tada mora tri puta tjedno na policiju. Danas se ondje pojavio no kad je vidio našu kameru počeo je bježati.

Što konkretno za Ivicu Todorića znače izrečene mjere i što je novo u Londonu prati HRT-ova Silvana Skočajić.

O slučaju uhićenja osnivača Agrokora oglasio se i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan. “Poduzeli smo sve radnje i mjere sukladne međunarodnom pravu, imamo izravnu komunikaciju s tijelima u Britaniji i čekamo razvoj događaja” – rekao je Cvitan.

Prema europskom uhidbenom nalogu, odluka o izručenju osnivača Agrokora mora biti donesena u roku od 60 dana od trenutka uhićenja. Komentirajući činjenicu da je britanski sud ročište o toj odluci najavio tek za 10. travnja iduće godine, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić rekao je kako to upućuje na to da za njih očito ne postoji potreba žurnosti u postupanju. Odgovorio je i na pitanje što će u međuvremenu raditi hrvatski sudovi.

“Županijski sud očekuje da će u skoro vrijeme biti dostavljen kompletan spis zajedno sa žalbama protiv rješenja o istrazi. O tim žalbama će odlučivati sudac istrage. Ukoliko sudac istrage potvrdi to rješenje, onda počinje kazneni postupak, počinje istraga i županijsko državno odvjetništvo može dalje provoditi dokazne radnje, ispitivati svjedoke, provoditi vještačenja i sve ono što je za njih relevantno da bi se došlo do druge faze, a to je faza optužnica”, rekao je Krešimir Devčić.

Facebook Komentari