Kiša će danas prestati, a onda slijedi zahlađenje

Ad

Ovih dana vrijeme je oblačno i kišovito, pravo jesensko. Kakvo nas vrijeme danas očekuje?

I jutros je u dijelovima zemlje kišovito, u većini krajeva i tmurno, a na sjevernom Jadranu proviruje i sunce. Veći dio dana može se očekivati povremena kiša, a prema kraju dana bit će je sve manje.

Naime, na vrijeme sve manje djeluje ciklona koja se formirala nad Genovom i sad se nalazi nad Jadranom, pa i tlak zraka počinje rasti. Ciklona se s oblacima polako pomiče prema jugoistoku, no vlažan i nestabilan zrak se još uvijek zadržava nad sredozemljem, pa će kiša, iako slaba, biti češća u prvom dijelu dana ponajprije na Jadranu i uz njega. Na krajnjem jugu mogući su izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Drugdje će biti pretežno oblačno uz povremenu slabu kišu, no češće suho, osobito poslijepodne kada može biti i kraćih sunčanih razdoblja.

Prema večeri nas očekuje slično vrijeme. U kopnenim krajevima bit će pretežno oblačno i uglavnom suho, a na Jadranu još uz slabu kišu.

Što se vjetra tiče, danas će puhati slaba do umjerena bura na sjevernom Jadranu, te umjereno jugo, na krajnjem jugu i jako, koje će prema kraju dana slabiti.

Najviše dnevne temperature na kopnu će biti slične kao jučer, većinom između 10 i 13 stupnjeva, u gorju niže od toga, a uz Jadran oko 15-16 stupnjeva. Najniže temperature iduće noći i jutra bit će nešto niže nego noćas. Na kopnu iznosit će uglavnom između 3 i 7 stupnjeva, a duž Jadrana od 7 do 12 stupnjeva.

Sutra će vrijeme biti vrlo slično današnjem. Još malo kiše može povremeno pasti na Jadranu, i u Gorskom Kotaru, drugdje na kopnu bit će pretežno oblačno i suho, a ujutro moguće i uz maglu i niske oblake. Dnevna temperatura bit će malo viša od današnje.

Već u ponedjeljak očekuje se osjetno zahlađenje. U gorju će pasti snijeg, a poneka pahulja može zalepršati i u nižim krajevima.

Facebook Komentari