Kakva svađa u Saboru Jovanović i Strenja Linić protiv Kujundžića: Zgrožena sam, nije mogao dobiti specijalizaciju u svome gradu zbog svog prezimena

Željko Jovanović (SDP) upitao je ministra zdravstva Milana Kujundžića koliki su ukupni dugovi hrvatskog zdravstva i dospjele obaveze te kako bi ocijenio svoj rad, no ovaj je odgovorio prilično žestoko nakon čega je izbila totalna svađa.

“Nastupili ste onako što je u politici goli populizam. Znate da dugovi u zdravstvu nisu nastali ni ove ni prošle ni prije pet godina. S onim što imamo i koliko imamo hrvatski zdravstveni sustav je ponos hrvatske nacije. Ukupni dug 8,2 milijarde kuna, u ovom trenutku činimo sve da na rashodovnoj strani uštedimo. A što se tiče o slanju medicinskog osoblja vani, nemojte davati paušalne ocjene. Vaša vlada je u sustav ubacila 6,5 milijardi kuna, a onda ste za godinu dana opet došli do velikog duga. Ja sam jučer napravio najveći tumor kojeg nitko ne može napraviti, a vi mi recite kada ste vi nešto napravili, pokažite da kao liječnik bez novaca možete raditi, kao što su i stotine tisuća liječnika ne pitajući kolika im je plaća radili i rade”, odgovorio je Kujundžić.

Prva je reagirala Ines Strenja Linić: “Zgrožena sam vašim napadom na kolegu Jovanovića koji je u ratu odradio svoje, za razliku od vas, i radio u hitnoj u svome gradu i nije mogao dobiti specijalizaciju u svome gradu zbog svog prezimena.”

Iznervirao se i Jovanović: “Sramotni istup gospodina profesora koji nije dostojan liječničke profesije. Sramota liječničkog poziva i to je jedan ministar. Vi više ne smijete biti ministar, vi morate otići! U ratu sam kao liječnik spasio brojne ljude, ovdje trebamo govoriti o politici, a ne na ovakav prizeman način vrijeđati svog kolegu. Pročitajte Hipokratovu zakletvu. Tužiti vas treba!”

Jovanović se jako iznervirao pogotovo kada mu je predsjedavajući Željko Reiner želio dati opomenu, no odustao je ipak, a SDP-ovac je nastavio bračun s ministrom.

“Ja jako volim zelje, idem na zeljarijade, a dok smo mi rješavali krizu, vi ste sve sveli na selfije”

“Namate blage veze, vi ste demagog. Poručujem vama i vašem Plenkoviću za građane kojima treba zdravlje, vratite se u bolnicu; vi ste dobar liječnik, ali ste očajan ministar”, ljutito je poručio Jovanović.

Facebook Komentari