Bernardić optužuje Plenkovića: Lažno optužuje i pokušava spinati, a Todorić je aktivirao lex Agrokor, zakon koji je za njega pripremio Plenković nakon tajnih sastanaka u Vladi

Predsjednik SDP-a, Davor Bernardić, komentirao je aktualne događaje vezane, prvenstveno, uz Agrokor.

“Predsjednik Vlade opet nije odgovorio niti na jedno pitanje. Lažno optužuje i pokušava spinati, a cijeloj je Hrvatskoj jasno da je Todorić aktivirao lex Agrokor, zakon koji je za njega pripremio Plenković nakon tajnih sastanaka u Vladi. Šest mjeseci je Todorić šutio o tome, a gdje je puklo u međuvremenu morat ćete pitati njih. Zašto se Plenković i rukama i nogama bori da ne dođe svjedočiti na istražno povjerenstvo?”, upitao je Bernardić, dodavši da bi se Todoriću moralo suditi na hrvatskim sudovima.

“Ja sam za to da istina dođe na vidjelo. Imamo situacju da je na djelu udruženi ortački pothvat. Lex Arokor je omogućio da se kupi smeće od obveznica, koje nitko nije htio kupiti, oni su lex Agrokorom to smeće pretvorili u novac. Vlada treba otići, jer su napravili kazneno djelo trgovanja povlaštenim informacijama. Mi smo nedvosmisleno upozorili, u trenutku kad lešinarski fondovi kupuju obveznice Agrokora, kad ih ne želi nitko, koje poslije aktivacijom lex Agrokora dolazi u prioritet nabave i to smeće poslije oni mogu zamijeniti za novac, bez ikakvoga rizika. Pa ljudi moji”, rekao je Bernardić.

Upitan je zašto on sam ne podnese kaznenu prijavu, ako ima dokaze da je počinjeno kazneno djelo.

“Modaliteti podnošenja kaznenih prijava je nešto oko čega ćemo u SDP-u razgovarati. Jasno je da je Ramljak mene tužio na direktan link i nagovor Plenkovića i da do dana današnjega nije htio iznijeti podatke o plaći. Ovi podaci koji su objavljeni nisu cjelokupni, ne znamo koliko novca odlazi na razne konzultantske istrage. On sam je rekao da troši dva milijuna kuna tjedno na odvjetničke usluge. Čovjek koji prima plaću koja iznosi tri godišnje plaće radnika na minimalcu osjeća se nelagodno i teško. Svatko se češe tamo gdje ga svrbi, istina boli. U Ramljakovu slučaju evidentno je o čemu se ovdje radi. To je udruženi ortački pothvat”, rekao je Bernardić, prenosi N1.

Facebook Komentari