Prisluškivanjem razgovora Hrvatska saznala gdje je Todorić, London je o tome izviješten na dvije razine

Hrvatske vlasti točno znaju gdje u Londonu živi odbjegli šef posrnulog Agrokora te su o tome informirale Britance, iako skrivaju te informacije od javnosti. Uspjeli su to rekonstruirati zahvaljujući telefonskim brojevima kojima se Todorić koristi, piše Nacional

Do saznanja gdje se nalazi Ivica Todorić hrvatske su vlasti došle prisluškivanjem razgovora Todorića i njegovih suradnika, kazao je za N1 novinar Nacionala Boris Bilas.

‘Do kraja tjedna znat će se više kako će se razvijati ova situacija’, smatra.

Hrvatska vlada na dvije visoke razine iscrpno je informirala engleske vlasti kako i gdje mogu locirati Ivicu Todorića
Tjednik navodi i da je engleska premijerka Theresa May ključna je osoba koja bi u sljedećih nekoliko dana mogla značajno utjecati na prosuđivanje kredibiliteta vlade premijera Andreja Plenkovića izvan granica Hrvatske.

‘U Velikoj Britaniji takav proces ide malo sporije, o tome će odlučiti i mali ‘poticaj’ premijera Andreja Plenkovića kod Therese May da se to malo ubrza. Time će se i pokazati koliko Theresa May vjeruje da je istina ono za što se Todorića optužuje’, kaže Bilas.

Koliko sve može trajati

‘Pojavi li se Todorić pred sucem u Londonu, i ako se složi s izručenjem to može trajati tek par dana, no ako se ne slaže, ako plati jamčevinu, sve može trajati mjesecima. No ne očekujem da će se složiti s izručenjem’, kaže Bilas.

Podsjetimo, Todorić je prošlog tjedna završio na Europolovom popisu najtraženijih bjegunaca, a istog dana kada je to objavljeno, on je putem svog bloga ustvrdio kako hrvatske vlasti cijelo vrijeme znaju njegovu točnu adresu.

“Moji su odvjetnici u stalnom kontaktu s vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga”, komentirao je Ivica Todorić dodajući kako se ne skriva te da mu je savjest čista.

Theresa May mogla bi biti ključna za Plenkovićev kredibilitet, jer bi trebala odlučivati o izručenju Todorića

Share This Article