Nakon svjedočenja Manolić priča o kriminalu u Agrokoru, Grmoja o crvenim tajkunima u HDZ-u, a Maras….

Ad

Svjedočenje Jože Manolića pred saborskim Istražnim povjerenstvom je završeno.

Mostovac Nikola Grmoja njegovo je svjedočenje ocijenio korisnim jer smo doznali da je “HDZ išao profitirati oko toga da su crveni tajkuni sudjelovali u privatizaciji, ali isti ti su kasnije bili i u HDZ-u”.

Sam Manolić svoje svjedočenje novinarima je okarakterizirao korisnim, ali i naglasio kako je istragu sada potrebno nastaviti.

“Ako se ide raščistiti problem kakav je sada Agrokor, onda sigurno jest korisno, jer ja sam počeo od početka. Sada to treba argumentirano i nastaviti, bez optuživanja ikoga. Ono što je Agrokor dovelo u ovu poziciju nije rezultat poslovnog rizika. Ovo je posljedica kriminalnog čina”, kazao je Manolić.

SDP-ov Gordan Maras je rekao:

“Podsjetio je na devedesete i na to kako je sve skupa teklo. Apostrofirao je neke osobe i rekao da su imali punu podršku predsjedništva HDZ-a. Ono što smo mogli čuti od njega, to smo i čuli”, kaže Maras.

“Ako će kolege iz HDZ-a pogledati istini u oči, zaključak će biti da je HDZ omogućio kriminalnu pretvorbu i privatizaciju. Oni su tražili da se bavimo arheologijom, a i tu smo iskopali HDZ”, rekao je Maras.

“Treba pomoći našim građanima da američki fondovi ne odlučuju o hrvatskim komapnijama. Treba izmjenama zakona uzeti tu mogućnost iz ruku američkih fondova da rasprodaju vrijedne kompanije. Želimo zadržati hrvatski utjecaj na ovu kompaniju. Plenković je omogućio američkim fondovima da odlučuju o tome”, zaključio je Maras.

Video svjedočenja:

VIDEO Na istražnom povjerenstvu za Agrokor svjedočio poznati udbaš Manolić koji je u Hrvatskoj nažalost imao istaknuto mjesto

Facebook Komentari