Relković: HDZ griješi što misli da je povjerenstvo problem

Gostujući u Studiju 4 kolumnist Večernjeg lista Dražen Ćurić i politički analitičar Ivica Relković složili su se da su rezultati CRO Demoskopa posljedica istražnog povjerenstva za Agrokor i kako će biti važna tema sljedećih izbora bez obzira kada se oni održali.

“Agrokor je jedno veliko breme, jedan Damoklov mač koji vise nad HDZ-om i čini mi se da ga nisu uspjeli, niti će uspjeti, staviti pod tepih”, komentirao je Dražen Ćurić jučer objavljene rezultate CRO Demoskopa o društvenim i političkim preferencijama. Zabilježen je pad potpore HDZ-u od 2, 2 posto u odnosu na listopad. SDP bilježi rast izborne potpore koja sada iznosi 22, 9 posto. Raste i Most, koji je na trećem mjestu. Slijedi Živi zid na četvrtom sa 7, 5 posto.

“HDZ već sada ima problema s Agrokorom, a čini mi se da će, kako se stvari budu razvijale, imati još i više”, rekao je Ćurić. Dodaje da unatoč stabilnoj potpori koju ima, HDZ treba zabrinjavati to što su sve ostale stranke koje se nalaze na listi zalažu da se istraži sve oko Agrokora. S njim se složio i Ivica Relković dodavši kako HDZ griješi što misli da je povjerenstvo problem te kako smatra da rezultati pokazuju kako građani ne vide nikoga koji nudi neko rješenje.

Dražen Ćurić smatra kako je riječ o borbi HDZ-a i svih stranaka koje se zalažu za rad istražnog povjerenstva. Veliki problem za HDZ je, ističe, činjenica što se za isto zalaže i Predsjednica Republike. “HDZ će to teško predstaviti kao sukob ljevice i desnice. Problem HDZ-a je što je cijela oporba protiv njih i zalaže se za rad istražnog povjerenstva.”, rekao je Ćurić i dodao kako će ono biti velika tema sljedećih izbora bez obzira kada se oni održali. Smatra da velika većina građana želi da se istraži sve oko Agrokora i koje su političke stranke i političari u tome pomogli. “Ne znam kome to smeta. To može smetati samo onima koji su svurađivali s Agrokjorom i koji su radili koruptivne radnje zajedno s Ivicom Todorićem”, rekao je.

Iako nije političar u javnosti se sve više spominje ime Ante Ramljaka. Ćurić naglašava kako je njega izravno imenovala vlada i kako je ušao u političku igru: “Ako ne može podnijeti kritiku, imam rješenje za njega. Neka da ostavku i sutra ga više nitko neće spominjati”.

I u ovom istraživanju neki su se političari našli na obje liste. Ivica Relković u tome ne vidi ništa neobično: “Problem je ako nekoga nema na obje liste. Veći je problem ako je netko na petom mjestu najpozitivnijih, a nema ga na listi najnegativnijh. To znači da uopće više ne izaziva interes javnosti. Meni bi bilo drago vidjeti kako bi danas stajao Zoran Milanović jer se u zadnje vrijeme sve više spominje njegov povratak u politiku i kandidiranje na sljedećim predsjedničkim izborima”.

Ćurić se osvrnuo i na popularnost Mosta i Živog zida. Rekao je kako bez obzira na njihove mane predstavljaju nešto novo na političkoj sceni. Naglasio je i kako je podjednaka odgovornost i SDP-a i HDZ-a za Agrokor i kako će popularnost Mosta i Živoig zida zbog toga rasti. S njim se nije složio Relković. Smatra da birači više ne očekuju samo kritika nego rješenja.

Facebook Komentari