Lovren: Treba nam i pomoć medija, manje negativnosti u nebitnim stvarima

Po okupljanju Vatrenih u Zagrebu, reprezentativni branič Dejan Lovren najavio je dvoboje s Grčkom u doigravanju za Svjetsko prvenstvo.

Po završetku grupne faze kvalifikacija za svjetsku smotru u Rusiji, Hrvatska je osvojila drugo mjesto u skupini, iza Islanda, te će morati odmjeriti snage s Grčkom kako bi pokušala pronaći svoje mjesto među elitom.

“Ovo su za Hrvatsku dvije najvažnije utakmice u godini. Svi očekujemo pobjedu, ali neće biti lako. Pamtimo poraz u Grčkoj 2011. godine, no mislim da smo učili iz tih grešaka i sada smo iskusniji. Čvrsto vjerujemo da se možemo kvalificirati na Svjetsko prvenstvo, što je težak posao bez obzira na imena klubova za koje igramo”, poručio je Dejan Lovren.

No, Hrvatska ima svoje adute, a Lovren je spreman dati maksimum.

“Imamo nevjerojatno talentirane igrače i sada sve treba posložiti onako kako treba. Što se mene tiče, prošlost ne mogu promijeniti, a naravno da bih volio da se ovaj ‘crni oblak’ iznad mene makne te da stvari krenu boljim putem. Nije lako, ljudi se zanimaju za sve što se zbiva oko mene više nego za nogomet, ali valjda će biti bolje”, kaže.

Vatreni se ne boje pritiska, zaključio je Lovren, a plasman u Rusiju treba biti zajednički cilj:

“Bilo nam je ‘biti ili ne biti’ već u Ukrajini pa smo pokazali smo da možemo uspjeti kada je najteže, sve opet ovisi o nama. Izbornik će odlučiti o postavi i formaciji, no osjećam da smo snažni te da možemo uspjeti. Novi izbornik vjeruje u nas, pozitivan je čovjek i to nam treba. Treba nam i pomoć medija, manje negativnosti u nebitnim stvarima”.

Facebook Komentari