Hajduk smijenio trenera Carrilla, evo tko će voditi momčad barem do trenutka dok ne dođe novi trener

Predsjednik Hajduka Ivan Kos održao je press konferenciju na kojoj je objavio da je Joan Carrillo smijenjen s mjesta trenera Bijelih.

Na početku press konferencije Ivan Kos istaknuo je da je ostjetio dužnost obratiti se nakon lošeg rezultata protiv Rudeša:

– Ne igramo dobro i nemamo dobre rezultate, od toga ne možemo pobjeći. Ali ipak se ne mogu složiti da je klub u nekakvom kaosu ili lošoj situaciji. Seniorski pogon je taj koji je najvidljiviji, ali to nije jedini dio kluba. Ne želim alibije i ne želim bježati od odgovornosti i baš zato sam ponudio ostavku.

– Ipak, seniorski pogon je meni samo 10% kluba, mislim da je ovo ispravan put, znam da će mnogi ovo zamjeriti, ali ja iza sebe želim ostaviti red. Nakon mog odlaska jednog dana nasljedniku će ostati dobar klub. Ovime ne želim reći da smo mi došli u loš klub, Hajduk se od spašavanja od bankrota 2011. diže.

– Sportski rezultat je nepredvidiv, ali nama je cilj kontinuitet i zato ne želimo često mijenjati trenere i sportske direktore. Na tom tragu želim jasno reći u kom smjeru idemo. Odlučili smo smijeniti trenera Carrilla. Ja mu se zahvaljujem na svemu što je radio, ali odlučili smo se razići.

– Mario Branco je stavio svoj mandat na raspolaganje, ali ja sam odbio njegovu ostavku jer smatram da je bitno brzo pronaći novog trenera, a pozicija sportskog direktora je bitna zbog zimskog prijelaznog roka.

Slažete li se da je Mario Branco pogodio samo s Antom Ercegom i kako komentirate izjavu Ljube Pavasovića Viskovića da ste navijač Dinama?

– Ne slažem se s tom konstatacijom, a za Dinamo nikada nisam navijao i ne želim ući u rasprave s bivšim funkcionerima, posebno zato što gospodina Pavasovića Viskovića ne poznajem, a siguran sam da su on i njegovi kolege radili sve najbolje za Hajduk.

Tko će voditi momčad i tko bi mogao biti novi trener?

– Vik Lalić će voditi momčad barem do trenutka dok ne dođe novi trener. O imenima ne bih zasad lamentirao. A mi uvijek razmišljamo u kontinuitetu i već dan nakon potpisa s Carrillom mi smo razmišljali o alternativama. Imamo nekoliko opcija o kojima razmišljamo, ali bespredmetno je pričati o imena dok nemamo sigurno ime. Srećom, ide reprezentativna pauza i siguran sam da ćemo imati ime trenera do Istre.

Priča se o kontinuitetu, a čini se da su jedini kontinuitet smjene. Carrillo je dobio 10 mjeseci, koliko će novi trener, priča se o kontinuitetu, a čini se da su jedini kontinuitet smjene?

– Ne mogu o tome govoriti, najbitnije je da napredujemo. Novi trener će imati potpunu autonomiju i donositi odluke koje su najbolje za klub.

Kako komentirate transparente na sjeveru?

– Naši navijači imaju demokratsko pravo izražavanja svog stava, a uprava je tu da osluškuje njihov glas. Ali mi znamo kojim smjerom idemo. Naši navijači su 2011. spasili klub od bankrota i imaju apsolutno pravo reći što misle, mi se s tim možemo i ne moramo slagati, ali apsolutno imaju pravo izreći svoje mišljenje.

Odlazi li Mario Branco nakon zimske pauze?

– On je rekao da stavlja svoj mandat na raspolaganje, ali isto tako da ne želi pobjeći. Ako se odlučimo za novog sportskog direktora, spreman je pomoći u tranziciji, a vrijeme će pokazati tko će raditi kao sportski direktor.

Ponudili ste ostavku, očito ste nezadovoljni nečime?

– Ja sam kapetan ovog broda i nakon loših rezultata osjetio sam tu dužnost. Ja ovdje nisam došao braniti svoju čast nego interese kluba.

Je li istina da nisu svi članovi Nadzornog odbora bili za vaš ostanak, možda biste nakon onih poruka trebali otići i vi i oni?

– Veći dio ovog pitanja ste trebali postaviti Nadzornom odboru, a na sastanku nisam bio pa ne znam tko je bio za, tko protiv. Meni je samo rečeno da mi je povjerenje izglasano. Dok god klub misli da ja ovaj posao odrađujem dobro, ja sam spreman ostati tu.

Smatrate li da je trener najodgovorniji za ovo stanje?

– Moja je primarna i glavna odgovornost i zato sam tu pred vama. Nema smisla secirati pojedinačnu odgovornost, a svima nam je jasno da moramo ostvarivati bolje rezultate i siguran sam da ćemo to uspjeti.

Jeste li očekivali onoliki broj transparenata protiv uprave?

– Ja kao predsjednik kluba znam koji transparenti ulaze, ali smatram da navijači imaju pravo na izražavanje mišljenja.

Hoće li se odgovornost spuštati još niže, hoće li novi trener dobiti upute kako se ponašati u svlačionici i tko bira novog trenera, sportski direktor ili netko drugi?

– O novom treneru smo počeli razmišljati dan prije nego je Carrillo potpisao novi ugovor, a struka će birati trenera. Naravno da ćemo ja i nadzorni odbor revidirati tu odluku, ali struka bira struku.

Što će biti sa Saidom nakon odlaska Carrilla?

– Novi trener će odlučiti o svim igračima, nagradama i kaznama.

Je li ova sezona izgubljena?

– Mislim da nije, ne bih tako rekao. Ciljevi su jasno definirani, tražimo iskorak, ne obaziremo se na druge, kroz svoj rad radimo bodovni iskorak.

Imate li sada bodovni iskorak?

– Na kraju se mrtvi broje. Spreman sam na kraju sezone pričati o tome.

Koliko će Carrillo dobiti za raskid?

– Napisan je prijedlog raskida, kada budemo imali informaciju, imat ćete je, javlja Slobodna.

Rezultati by SofaScore

Kakav šok na Poljudu, Rudeš herojski preokrenuo 2:0

Facebook Komentari