Grmoja tvrdi da je PPD novi Agrokor: Ima prevelik utjecaj i svojevrstan monopol te pretenzije prema strateškim točkama

Politički tajnik i saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja gostovao je u Studiju uživo N1 televizije.

Govorio je o ulozi Vladimira Šeksa u današnjoj politici i utjecaju kojeg ima na Vladu te neke politčke procese.

“U intervjuima je kazao da je bio ključan za nastanak ove koalicije HDZ-HNS. I da je on bio zaslužan da se ohrabri Vrdoljak da uđe u koaliciju s HDZ-om. Sad kad sam se ja na to pozvao on kaže da ja predimenziniram njegovu ulogu.Zanimljivo je da je u tom periodu je bila objavljena slika sastanka jednog čelnika jedne energetske tvrtke kako sjedi sa Šeksom u poznatom lokalu na autocesti. Očito su ti punktovi dobro radili”, kazao je Grmoja pa je govorio o Prvom plinarskom društvu.

“To je jako važan punkt. Govorio sam da bi PPD mogao postati novi Agrokor. Mnogi plitičari i mediji miluju PPD, a svi znamo za vezu Vrdoljaka i PPD-a. Mislim da je tu sve jasno. Veza je jako bliska, ne samo Vrdoljaka…. no znamo da je PPD najviše rastao za vrijeme minstra Vrdoljaka”, rekao je Grmoja.

Mostovac smatra kako bi baš PPD mogao postati novi Agrokor.

“Ima prevelik utjecaj i svojevrstan monopol te pretenzije prema strateškim točkama. Poteze tog poduzeća treba dobro pratiti i ne smije se dopustiti monopol. Treba taj proces nadzirati, a ne da nam se dogodi naknadna pamet. Događa se u Pločama da je PPD Cargo preuzeo linije koje je imao HŽ Cargo i sad će 70 radnika izgubiti posao. PPD nema svoje željeznice nego je sve u najmu. Stanovništvo se dolje buni i treba vidjeti kako je do toga došlo”, rekao je.

Upitan kakva je uloga Vladimira Šeksa bila tijekom sudjelovanja Mosta u dvije HDZ-ove vlade, Grmoja kaže: “Šeks za prve vlade nije imao aktivnu ulogu, ali za vrijeme drugih pregovra bili smo u HDZ-u i u svim ključnim trenucima se spustio s kata upravo Šeks. Na jednim pregovorima je sjeo na našu stranu. Ali mislim da je to napravio kako bi mogao svojoj ekipi iz HDZ-a motirati na koji način se postaviti na pregovorima s Mostom”, kazao je Grmoja.

Facebook Komentari