Pa ti čekaj sud osam godina: Šef Stožera za obranu sisačke rafinerije i sindikalni čelnik dobio otkaz u Ini

Predrag Sekulić, koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak i čelnik Sindikata Nova solidarnost, dobio je otkaz u Rafineriji nafte Sisak.

Prijetili su mu iz Uprave Ine i ranije otkazom i stegovnim mjerama zbog njegova aktivizma i tvrdnji je riječ o neprijateljskom preuzimanju Ine od strane MOL-a i da Uprava Ine frizira podatke o poslovanju Rafinerije Sisak kako bi dokazala da sisačka rafinerija posluje s gubitkom i da je treba zatvoriti. A to, tvrdi Sekulić, nije istina.

Organizirao je i prosvjedne akcije zbog namjera Ine da zatvori Rafineriju Sisak i upozoravao hrvatsku javnost i vlast da MOL hrvatsku sirovu naftu iz Rafinerije Sisak nedopušteno transportira na preradu u Rafineriju Rijeka.

Zbog toga u Sisku drže da je otkaz zapravo osveta čelnika Ine i MOL-a Predragu Sekuliću zbog njegove borbe za opstojnost prerade nafte u Sisku.

O svemu će Sekulić javno progovoriti na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak, a na svojem Facebook profilu poručuje: „Dobro sam i još uvijek vjerujem u dobro i u pravdu“, a Upravi Ine šalje poruku „Ja vas se ne bojim“, piše Jutarnji.

Facebook Komentari