Olujić: Šeks je puno pisao Državnom odvjetništvu, ali za njegove obračune unutar HDZ-a

Ad

Slučaj Agrokor posvađao je političku scenu. Jedan sukob vodi se na relaciji Nikola Grmoja – Vladimir Šeks, dok se drugi otvorio između Ante Ramljaka i Davora Bernardića kojeg je povjerenik u Agrokoru tužio u građanskom postupku.

Mostovac Nikola Grmoja ne odustaje od odgovornosti HDZ-ovca Vladimira Šeksa da je još 90-tih znao za nepravilnosti u Agrokoru. Grmoja je jučer spominjao dokumente iz 1994., a Šeks iz 1993. godine. Šeks, koji je tada bio potpredsjednik Vlade, tvrdi da se još te ’93. zbog Agrokora obraćao državnom odvjetniku Stjepanu Hercegu.

U telefonskom razgovoru Vladimir Šeks kazao je za Dnevnik Nove TV kako je i 1994. nastavio prijavljivati sve nepravilnosti prema državnom odvjetništvu. Državni odvjetnik tada je bio Krunislav Olujić.

“Ne mogu se konkretno sjetiti! Gospodin Šeks, ako je i postupio, postupio je i na taj način da je financijsko izvješće policije dostavio državnom odvjetništvu na nadležno postupanje, a da uopće nije postupao kao bivši glavni državni odvjetnik i sastavio svoj podnesak odnosno dostavio kaznenu prijavu,” rekao je Krunoslav Olujić, bivši državni odvjetnik.

No Šeks je, sjeća se Olujić, puno pisao Državnom odvjetništvu.

“Jer ti odgovori nisu bili u svrhu ostvarivanja ideala funkcioniranja pravne države nego prije svega isključivo za unutarstranačke obračune gospodina Šeksa sa tehnomenadžerskom odnosno liberalnom frakcijom unutra HDZ-a,” rekao je Olujić.

Olujić je zabranio zamjenicima da Šeksu na te upite odgovaraju, piše dnevnik.hr.

Šeks se poslijepodne bavio arhivističkom djelatnošću i pronašao dokumente na kojima bi mu i povjesničar Grmoja pozavidio

Grmoja poručio Šeksu: Naložite Brkiću da dopusti da Vas transferiramo na Istražno povjerenstvo

Šeks otvorio dušu Jutarnjem i ispričao sve o svemu za što ga optužuje Grmoja, uz korištenje riječi tipa obmana

Facebook Komentari