Zbog proceduralne pogreške djeca u Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek u Zagrebu, njih 25, od kojih neki i gluhi i slijepi, ostali su bez asistenata u nastavi

Zbog proceduralne pogreške djeca u Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek u Zagrebu, njih 25, od kojih neki i gluhi i slijepi, ostali su bez asistenata u nastavi.

Do pogreške u proceduri došlo je zbog propusta sad već bivše ravnateljice Centra Vinko Bek koja je poslala nepotpun zahtjev za natječaj. Iz Udruge su pokušali ispraviti nedostatak, no nisu u tome uspjeli.

Savjetnik za medije u Ministarstvu obrazovanja Maro Alavanja na Twitteru je napisao: ‘Nažalost, prijavitelji (mislim ravnateljica) nisu dostavili traženu dokumentaciju na vrijeme. U MZO provjeravaju može li se pomoći naknadno’.

A što kaže ministrica?

“Žao mi je da je do toga došlo. Udruga koja je davala projekt na natječaj nije dostavila potrebnu dokumentaciju. Jedna je od rijetkih koja u tome nije uspjela”, rekla je Blaženka Divjak u četvrtak uoči sjednice Vlade.

“Mi imamo dva prijedloga kako se to može riješiti. Jedno je preko osnivača, a drugi je preko lutrije, hoće li tu doći do povećanja. Nažalost, greška je takva da trpe učenici. Mi ćemo to riješiti, na jedan ili drugi način. Razmatramo ta dva rješenja, vidjet ćemo koje su mogućnosti”, rekla je Divjak koja se nada da će rješenje biti skoro, javlja N1.

Share This Article