Najnovije

VIDEO Plenkovićeva Vlada zasad odbila prijedlog za kažnjavanje pozdrava Za dom spremni

Vlada je na današnjoj sjednici dala negativno mišljenje na Prijedlog zakona o dopuni Kaznenog zakona (predlagatelj: Klub zastupnika Istarskog demokratskog sabora (IDS), Primorsko-goranskog saveza (PGS) i Liste za Rijeku (RI) u Hrvatskome saboru), a riječ je o prijedlogu koji se odnosi na zabranu pozdrava Za dom spremni.

U Kaznenom zakonu već postoji okvir koji sankcionira kaznena djela mržnje te javnog poticanja na nasilje i mržnju, a da je Vlada je osnovala Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima od kojeg se očekuje cjelokupna analiza stanja te preporuke, rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Vijeće je već dosta poodmaklo u svom radu i prvi njihov cjeloviti dokument, koji se općenito odnosi na naš stav prema totalitarnim sustavima i kulturu sjećanja poprilično usuglašen među članovima Vijeća, izvijestio je premijer Andrej Plenković.

Vijeće je za sada izradilo izvanredan dokument komparativne analize dokumenata koji postoje u ostatku Europe i kada ti dokumenti budu zreli Vlada će razmotriti zakonsko reguliranje tih pitanja, istaknuo je Plenković.

Video od 1:30:50

Facebook Komentari