Riječki san o proljeću u Europi izgleda ostaje san

Riječki san o europskom proljeću nakon večerašnjeg susreta na Rujevici ostaje još samo u sferi teorije, Rijeka je izgubila 1:4.

Najave trenera Thorstena Finka kako njegova momčad u pravilu igra bolje u gostima obistinile su se – Austria se Rijeci osvetila za poraz u Beču prije dva tjedna, čak i uvjerljivijim rezultatom, piše Novi list.

Otpočetka je bilo jasno da su se Austrijanci došli u Rijeku nadigravati, a put do pobjede prokopao je agilni Prokop, koji je u 41. minuti doveo goste do vodstva.

Krenuo je Kek u drugom dijelu mijenjati – uveo je Kvržića i Mateija i uspio doći do izjednačenja preko Pavičića. No uslijedio je nevjerojatan pad koncentracije i već minutu nakon izjednačujućeg pogotka Prokop zabija svoj drugi gol Prskalu.

Ključni trenutak zbio se u 72. minuti kada Mišić dobiva crveni karton, a već dvije minute kasnije Serbest potvrđuje pobjedu gostiju. Do kraja susreta, Kekove su se trupe potpuno raspale, pa Monschein uspijeva i dodatno zapečatiti pobjedu.

Nastavlja se kriza igre i rezultata, najteža otkako “Rijeku” vodi Matjaž Kek. Četiri utakmice u nizu “bijeli” su doživjeli poraz.

Ono što je, međutim, svakako bilo pozitivno večeras je nevjerojatna podrška navijača – Armada nije stala navijati još dugo poslije posljednjeg zvižduka, unatoč teškom porazu, piše Novi list.

RIJEKA: Prskalo, Vešović, Župarić, Punčec, Žuta, Bradarić, Mišić, Acosty, Pavičić, Gorgon, Heber.

AUSTRIA: Pentz, Gluhaković, Kadiri, Westerman, Salamon, Holzhauser, Serbest, Tajouri, Prokop, Pires, Friesenbichler.

Sudac Jakob Kehlet (Danska)

Facebook Komentari