Hrvatski prvak Rijeka je u lošoj formi, ali danas protiv Austrije ide po prekretnicu sezone

Hrvatski prvak Rijeka je u lošoj formi, nakon više od sedam godina upisao je tri uzastopna poraza u domaćem prvenstvu, no pobjeda protiv Austrije u gostima vratila je nadu u prekretnicu sezone, barem u europskom dijelu, piše HRT.

Danas od 19 sati bi još jednim trobodom s Austrijancima momčad Matjaža Keka definitivno udahnula novi vjetar u europska jedra, ako je već teško očekivati da će Dinamo opustiti olako stečenu bodovnu prednost u HNL-u. Otegotna okolnost je nespremnost najboljeg igrača Gavranovića.

Rijeka na Rujevici igra protiv Austrije od 19, a prijenos je na Drugom programu i na portalu HRT-a.

Ne bi bilo dobro da o ovoj utakmici razmišljamo u kontekstu utakmice u Beču. Ekipa Austrije na gostovanju je puno opasnija i unatoč svim problemima znaju odigrati taktički zrelo, odgovorno te opasno, i znaju zaprijetiti ako nemaš kvalitetnu organizaciju i reakciju kada dobiješ ili izgubiš loptu, najavio je Matjaž Kek.

Rijeka je top momčad, a mi mlada s puno novih igrača, a k tome smo imali i puno problema s ozljedama. Ulazak u skupine zato smatram velikim uspjehom. No nećemo se s tim zadovoljiti, pokušat ćemo već sutra iznenaditi, rekao je trener Bečana Torsten Fink.

Očekivani sastav Rijeke: Sluga – Mavrias, Župarić, Punčec, Vešović – Bradarić, Mišić – Acosty, Pavičić, Heber – Gorgon

Facebook Komentari