U Saboru dogovoreno kad će rasprava o smjeni Nade Murganić, a Petrov se nasmijao oko Istražnog povjerenstva kao i jučerašnje Plenkovićeve izjave

Predsjedništvo Sabora utvrdilo je dnevni red za sljedeću sjednicu, koja će započeti iduću srijedu. Nakon aktualnog prijepodneva među prvim točkama naći će se prijedlog opoziva ministrice obitelji i demografije Nade Murganić, što je inicirao GLAS

Zastupnici koji su na kratkom godišnjem odmoru zbog bladana Svih svetih, ponovno će se okupiti sljedeću srijedu. Prvo će na dnevnom redu biti aktualno prijepodne, na kojem zastupnici postavljaju pitanja premijeru i ministrima.

‘Nakon toga ćemo na dnevnom redu biti izvješće premijera o sastancima Europskog vijeća, a onda i zahtjev za opozivom ministrice Murganić’, potvrdio je novinarima nakon sjednice Predsjedništva šef Sabora Gordan Jandroković.

Drugim riječima, rasprava o opozivu ministrice Murganić mogla bi krenuti tek u kasnim popodnevnim ili večernjim satima.

Na dnevnom redu bit će i izmjena odluke o osnivanju istražnog povjerenstva, što je predložio Mostov Nikola Grmoja. On je tražio da se izabere potpredsjednik povjerenstva, te da se iz rada tog tijela izbace financijska izvješća, točka koja bi se mogla poklapati s istragom DORH-a.

Kako je pojasnio Jandroković, ta se točka nalazi tek oko dvadesetog mjesta.

Božo Petrov (Most) na to se nasmijao kao i na izjave premijera Plenkovića, kako je rekao.

“Nasmijao sam se i jučer kada je predsjednik vlade rekao za Most da smo lopovi: to je kao iz crtića kada lopov viče: drž’te lopova. Most nije postojao kada se Agrokor razvijao i stvarao, a SDP i HDZ jesu. Rasvjetljavanje činjenica ne ide u prilog političarima koji su činili izvršnu vlast. Mi ćemo i dalje raditi pritisak da se o Agrokoru raspravlja u Saboru”, istaknuo je Petrov.

‘Po tome se vide manipulacije kojima se služe. Izmjena pravilnika koju je ponudio Grmoja je iznimno važna. Potrebno je rasvijetliti sve činjenice, a to očito ne ide u prilog političarima koji su krojili izvršnu vlast – i iz HDZ-a i iz SDP-a’, rekao je, javlja N1.

Pet mjeseci Most i SDP pjevali su da Vlada štiti Todorića, to je bio šlager. Odjednom u rujnu sasvim druga pjesmica

Facebook Komentari