Strašne posljedice pokusa: U urušavanju tunela u nuklearnoj bazi u Sjevernoj Koreji poginulo je, strahuje se, čak 200 ljudi

U urušavanju tunela u nuklearnoj bazi u Sjevernoj Koreji poginulo je, strahuje se, čak 200 ljudi, javljaju svjetski mediji.

U urušavanju tunela na sjeveroistoku Sjeverne Koreje, na području Punggye-ri gdje se inače provode nuklearna testiranja, poginulo je čak 200 ljudi, javljaju svjetski mediji pozivajući se na japansku televizijsku kuću Asahi.

U inicijalnom izvještaju je navedeno je da se incident dogodio još 10. listopada te da je oko stotinu ljudi ostalo zarobljeno u tunelu uslijed urušavanja, a da je još stotinu stradalo u drugom urušavanju nakon što su pokušali pomoći kolegama.

Južnokorejska agencija Yonhap izvijestila je pak kako je do nesreće došlo tijekom izgradnje tunela u nuklearnoj bazi.

Vjeruje se da je nesreća posljedica šestog nuklearnog testa Sjeverne Koreje koji je izveden početkom rujna i koji je izazvao očito veće tektonske poremećaje planinskog područja a i šire s obzirom da se podrhtavanje osjetilo i u Kini.

Strahuje se da bi, uslijed ovakih incidenata, moglo doći i do daleko veće katastrofe i radiaktivnog curenja kakvo se dogodilo u Černobilu ili pak Fukushimi, piše The Sun, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari