Evo što Zdravko Marić kaže o MOL-ovom s velikim strpljenjem i poštovanjem čekanju na ponudu hrvatske strane

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u utorak da Vlada ima svoj hodogram u vezi otkupa MOL-ova udjela u Ini te da će primjereno odgovoriti na najnoviji MOL-ov iskaz spremnosti na prodaju udjela u hrvatskoj energetskoj kompaniji.

MOL otvoren za prodaju udjela u Ini

Zamoljen za komentar najnovije informacije da je MOL spreman prodati Inine dionice i hoće li Vlada što poduzimati s tim u vezi, Marić je na marginama konferencije “Zagreb – financijsko središte” odgovorio da je to nešto što se čulo i ranije.

U sklopu Savjeta za Inu, dodao je, zaključeno je da se u okviru Ministarstva energetike i zaštite okoliša i Ministarstva financija pripremi proces koji bi vodio prema tome da se odabere “globalni igrač u smislu savjetnika”, koji će između ostaloga biti uključen u taj proces (otkupa dionica), ali i u promišljanje o poziciji Ine i općenito uz strateške odrednice njezina poslovanja.

Zamoljen da bude konkretniji, Marić je odgovorio da, bez obzira na najnovije MOL-ove najave Vlada ima svoj vremenski horizont te da će adekvatno odgovoriti na najnoviji MOL-ov istup.

Glavni savjetnik za MOL grupu Pal Kara u intervjuu za mađarsku javnu televiziju M1 u ponedjeljak je rekao da je MOL otvoren za prodaju svog udjela u Ini, no dok se to ne dogodi, nastavit će upravljati Inom najbolje što zna.

MOL-ov Odbor direktora objavio je u 2013. da će se Inom ili upravljati na načelima tržišne ekonomije ili će mađarski udjel trebati biti iskupljen, podsjetio je Kara, a prenosi mađarski portal Portfolio.hu.

Situacija se nije promijenila i MOL ostaje otvoren za pregovore, čekajući prijedlog hrvatske strane “s velikim strpljenjem i poštovanjem”, dodao je.

Portfolio navodi riječi čelnika ruskog Rosnjefta Igora Sečina u intervjuu Jutarnjem listu u subotu da bi ruska kompanija mogla preuzeti MOL-ovo mjesto kao dioničara u Ini, ako hrvatska Vlada traži novog strateškog partnera, piše HRT.

MOL je spreman prodati dionice, s velikim strpljenjem i poštovanjem čeka na ponudu hrvatske strane

Facebook Komentari