Ramljak: Bit će zatvaranja nekih dućana, ali nama već sad fali radne snage

Danas poslijepodne će se u Agrokoru se održalo predstavljanje planova održivosti kompanija u sustavu Agrokor koncerna, i to nakon završetka sjednice Privremenog vjerovničkog vijeća, javlja N1.

Uz Antu Ramljaka, izvanrednog povjerenika i Alastaira Beveridgea, glavnog savjetnika za restrukturiranje, predstavili su se i savjetnici izvanrednog povjerenika: Teo Vujčić, savjetnik izvanrednog povjerenika za maloprodaju, Zvonimir Mršić, savjetnik izvanrednog povjerenika za poslovnu grupu hrana, Vlado Čondić-Galiničić, savjetnik izvanrednog povjerenika za poslovnu grupu poljoprivrede te
“Privremeno vjerovničko vijeće usvojilo je planove održivosti dalo odobrenje da nastavimo daljne restrukturiranje Agrokora”, kazao je Ramljak.

Naglasio je kako uprava nema u planu masovno otpuštati radnike, ali nekih promjena će biti kad su radnici u pitanju.

”Određeni broj dućana će biti zatvoreni, a mi imamo svi već problem s radnom snagom. Nama treba snaga radna. Neki će radnici biti prebačeni na druge lokacije. Za one koji su izgubili radno mjesto smo radili na tome da u skladu sa zakonom, i više od toga, zbrinemo ljude. Konzum i traži određeni broj ljudi tako da će se taj balans izravnati. Neće biti masovnih otpuštanja iz grupe”, rekao je Ramljak.

”Treba znati upravljati kompanijama. Gledajte, pa zakon je napravio svoje. Od prvog dana sam vam govorio da su ovih 20-ak kompanija jako dobre kompanije – operativno su dobre kompanije. Ali vlasnik je financijska sredstva koja su te kompanije generirale uzimao i širio se na ovih 80 kompanija. I to je do problema dovelo. Kad vi u principu pustite da svaka od njih radi svoj cash flow… Bitno je da one ovih godinu dana ne plaćaju kamatu. Ne može to dugo trajati. Morate raditi investicije, one pokazuju snagu brenda”, rekao je Ramljak.
Naveo je i primjer kako je Izvanredna uprava rezala rashode.

”Prihod nije prioritet, mi gledamo na svaki trošak u kompanijama. Konzum je imao sulude troškove najmova. Mi smo te troškove srezali na pola. Pola je stotine milijuna kuna, a to je značajno. Tako ćemo spusitit sve troškove i podići zaradu”, kazao je.

”Ja mislim da strategija u kojoj što više zarađujete, da je najbolja za sve uvijek. Mi smatramo da su vjerovnici nefromalno vlasnici ove kompanije i oni će htjeti maksimizirati tu zaradu”, kazao je.

“Plan održivosti je ključan za Agrokor, gledamo profitabilost tvrtki koju želimo povećati, uložili smo puno truda i mnogo je prilika za tvrtke da povećaju profitabilnost”, kazao je Beveridge, javlja N1.

Obustavljena prodaja Todorićeve jahte i helikoptera

Plan za budućnost: Agrokor najavio rasprodaju dijela firmi

Facebook Komentari