Glavaš napao, kako kaže, rashodovanog HDZ-ovca Čuljka, te objasnio kakve to veze ima s potporom Plenkoviću

HDSSB-ov predsjednik Branimir Glavaš demantirao je informacije objavljene u pojedinim lokalnim medijima o prelasku vukovarskog ogranka HDSSB-a u Hrvatsku konzervativnu stranku. Kazao je kako to nije ni točno, niti moguće, s obzirom na to da su svi stranački ogranci HDSSB-a ukinuti i raspušteni i da se sukladno novom Statutu stranke stranačka infrastruktura gradi iz početka na temelju imenovanih povjerenika.

Ovaj slučaj Glavaš smatra još jednim pokušajem nastavka destabilizacije HDSSB-a.

“Prije dva dana pojavila se vijesti na nekakvom vukovarskom portalu, da je nekakva skupina ljudi, koja sebe naziva bivšim gradskim odborom HDSSB-a, napustila HDSSB i prešla u Hrvatsku konzervativnu stranku. To jednostavno nije istina i nije točno. Podsjećam vas da je prije dva mjeseca donesena odluka kojom se raspušta 64 ogranka HDSSB-a na području svih pet Slavonsko-baranjskih županija i da tom odlukom nije postojalo niti jedno stranačko tijelo na prostoru svih pet Slavonsko-baranjskih županija, da smo donijeli odluku o reviziji članstva koju smo zaključili završno s 30. rujnom i da je Sabor održan 8. listopada ove godine na kojem je usvojen potpuno novi stranački Statut”, rekao je Glavaš.

Dodao je i kako je specifičnost novog Statuta upravo u tome da se izbjegnu ovakvi slučajevi i ovakvi pokušaji daljnje destabilizacije HDSSB-a u narednom periodu.

“Informacija koja je puštena u javnost i koja je jučer poprimila širu medijsku pozornost jednostavno je netočna, zlonamjerna, plasirana u javnosti kako bi se stvorila slika da se u HDSSB-u nastavljaju raslojavanja, čemu smo istina bili izloženi u proteklih godinu dana. To jednostavno nije točno, to je najobičnija laž, perfidna laž smišljena između skupina i grupica kako drugih političkih stranaka predvođenih lokalnim HDZ-om u Vukovarsko-srijemskoj županiji i podržano medijima koji su pod kontrolom HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji”, rekao je Glavaš, posebno naglašavajući kako iza ovog slučaja stoje “rashodovani HDZ-ovci” poput Tomislava Čuljka, koji se, kako je rekao Glavaš, preplašio gubitka svog političkog utjecaja u Vukovarsko-srijemskoj županiji i služi se smicalicama i plasiranjem neistina, kojima se služio i u proteklih 27 godina svog političkog rada.

“Gospodin Čuljak je jedan politički nebitan lik, koji je otišao u ropotarnicu političke povijesti, ali da se s time ne miri govori i činjenica da je prije mjesec dana imenovan na jednu visoku državnu poziciju s dobrim primanjima, ali nastavlja potajno djelovati na ovaj perfidan način i dalje na prostoru svoje županije”, kazao je Glavaš, poručivši Čuljku kako bi mu bolje bilo da se bavi problemima i lošim unutarstranačkim odnosima u HDZ-u u Vukovarsko srijemskoj županiji, a HDSSB da ostavi na miru.

Glavaš je zaključio kako ovaj slučaj nema nikakve veze s odnosom HDSSB-a i HDZ-a na nacionalnoj razini, gdje i dalje zajedno čine vladajuću većinu.

Trenutna pozicija HDSSB-a u Saboru, kaže Glavaš, nije se promjenila.

Upitan hoće li dati potporu HDZ-u u slučaju opoziva Vlade, Glavaš je rekao kako misli da do opoziva uopće neće doći.

Na konferenciji je predstavljen Povjerenik za Osječko-Baranjsku županiju dr.sc. Branimir Šimić, inače jedan od utemeljitelja Pokreta za Slavoniju i Baranju iz 2005 god, piše na stranici HDSSB-a.

Facebook Komentari