Predsjednica RH i dalje kontrira Plenkoviću: Hrvatska javnost ima pravo znati detalje slučaja Agrokor i treba ga rasvijetliti

Treći je dan boravka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. O njezinu posjetu i drugim aktualnim temama s predsjednicom je razgovarao HRT-ov reporter Zoltan Kabok.

O mnogim aspektima o slučaju Agrokor saznala sam iz medija. Hrvatska javnost ima pravo znati detalje slučaja Agrokor i treba ga rasvijetliti. Predsjednik Vlade i ja imamo pravo na svoje mišljenje. Povezuju nas državni interesi RH. Kad bi se u potpunosti slagali u svakoj pojedinosti, to ne bi bila demokracija. Nema disonantnih tonova, postoje nijanse mišljenja. Agrokor jest golem, težak i kompliciran slučaj koji treba riješiti. No kad razgovarate s ljudima na terenu, vidite da se život ne svodi na Agrokor. Život u državi mora teći dalje. Ne smije to jedno pitanje potpuno zaokupi našu pozornost i energiju. Moramo se usredotočiti na životna pitanja ljudi, rekla je predsjednica za HRT odgovarajući na pitanje je li upoznata što se sada događa u slučaju Agrokor i s tvrdnjom premijera Plenkovića da nije dovoljno upoznata sa slučajem.

Na terenu se osjeća optimizam jer smo riješili neka pitanja od životne važnosti. To bi trebali raditi hrvatski političari, otići na teren i rješavati njihove probleme. Naravno, treba riješiti ključna, goruća pitanja u državi. Državu ne čini samo jedna korporacija, državu čine svi njezini krajevi. Koliko god bilo bitno da se zadrže sva radna mjesta u Agrokoru i osigurati da porezni obveznici ne plaćaju dugove Agrokora, toliko je bitno nastaviti posao u državi i voditi računa da se svi krajevi u državi razvijaju ravnomjerno, dodala je.

Žestok udarac Predsjednice RH na Plenkovića: Upravo se ovim ugovorom treba pozabaviti Istražno povjerenstvo

Facebook Komentari