Brkić: Baš mi je drago da je kod gospodina Bernardića i u SDP-u proradio domoljubni duh, nakon što su 1991. kad je bilo glasovanje o neovisnosti RH izašli iz Sabora

Predsjedništvo SDP-a jučer je odlučilo da pokreće opoziv cijele vlade i počinje prikupljati potpise. Na to ih je potaknulo najnovije otkriće o ugovoru Agrokora s investicijskim fondovima o roll-up kreditu. O tome je u Studiju 4 govorio potpredsjednik Sabora i član istražnog povjerenstva za Agrokor Milijan Brkić.

“Opozicija koristi svoju političku nišu i koristi sva sredstva za destabilizaciju Vlade. Na njihovu žalost to im neće proći, kao što im nije prošlo i ranije. Želio bih da se opozicija oporavi, jer je kvalitetna opozicija potrebna Hrvatskoj. Domoljubna socijaldemokracija treba nama kao vlasti biti korektiv”, kazao je Brkić.

Smatra kako se premijer Andrej Plenković nije jučer trebao pojaviti u Saboru jer nije bilo nikakvih događaja koji ugrožavaju nacionalni interes ili financijsku stabilnost. Dodao je i kako je Plenković jedan od rijetkih premijera koji se često pojavljuje u Saboru. Teške optužbe predsjednika SDP-a Davora Bernardića da se radi o nacionalnoj izdaji Brkić je komentirao rječima: “Baš mi je drago da je kod gospodina Bernardića i u SDP-u proradio domoljubni duh, nakon što su 1991. kad je bilo glasovanje o neovisnosti RH izašli iz Sabora”. Dodao je kako mu je drago što je hrvatska socijaldemokracija postala domoljubna, a Bernardiću poručio da konsolidira redove u vlastitoj stranci.

U Studiju 4 gostovao je i član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić. Rekao je da u prikupljanju potpisa za opoziv premijera računaju na podršku cijele oporbe.

“Ivica Todorić je očajan, ponaša se kao taliban koji se skriva. Javlja se iz mišje rupe umjesto da se kao odgovoran građanin pojavi pred institucijama RH i iznese sve činjenice u svoju obranu. To duguje i dobavljačima i zaposlenicima koje je doveo u neizvjesnost”, rekao je Milijan Brkić koji se ne bi čudio da Todorić u nekoj od drugih zemalja zatraži i politički azil. najavio je da će iduća sjednica Povjerenstva za Agrokor, 3. studenoga – biti otvorena za javnost. Naglasio je kako je HDZ prihvatio 90 posto zahtjeva oporbe vezano za rad tog povjerenstva.

“Po drugi put sam diplomirao na istom fakultetu, dok neki diplomiraju dvaput na različitim fakultetima. Razmišljam da nastavim školovanje na posljediplomskom, odnosno doktorskom studiju. Vidjet ćemo kako dalje”, kazao je Milijan Brkić.
Tema će biti, našalio se – “zlopuporabe u policiji od 2011 do 2016 godine”.

Čini se da se oporba ozbiljno sprema na skupljanje potpisa za opoziv premijera Plenkovića

Facebook Komentari