Todorić se oglasio oko ugovora, roll-up kredita i Knightheada: Nakaradan, kriminalan…

Ad

“Premijer Plenković i ministrica Dalić u ruke kriminalaca dali su otetu privatnu imovinu ne vodeći niti najmanju brigu o nacionalnim interesima, brigu o radnim mjestima i strateškoj hrvatskoj gospodarskoj poziciji kroz Agrokor u zemljama regije”, poručuje Ivica Todorić u svojoj današnjoj objavi.

Ivica Todorić u novoj objavi na svom blogu komentirao je medijske napise u kojima stoji kako se prema ugovoru o roll up kreditu u jednom dijelu stavlja “izvan snage” lex Agrokor i kreditorima iz Knightheada daje sva ovlast u donošenju i provođenju nagodbe vjerovnika i restrukturiranju Agrokora te da Vlada ne smije bez dopuštenja Knightheada smijeniti Antu Ramljaka.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

”Nakaradni, kriminalan, pravno nevjerojatan, Ugovor o roll up kreditu, koji je, ipak, zahvaljujući novinarskoj znatiželji, ugledao svjetlo dana, razotkriva upravo sve ono na što upozoravam već tjednima. Ugovor, kojim se ne priznaje pravna nadležnost hrvatskih sudova (što je potpuno nevjerojatno), već moguće sporove delegira u zemlje anglosaksonskog prava, a odobrila ga je ministrica Dalić i premijer Plenković u suradnji s Ramljakom, otkriva stvarnu spregu Vlade i strvinarskog Knightheada u sada već najotvorenijem kriminalu ogromnih razmjera.

To još jače potkrepljuje činjenica da Vlada, koja je donijela neustavni Lex Agrokor i postavila izvanrednog povjerenika, a kako je definirano ugovorom o roll upu, Ramljaka zbog očitog kriminala bez pristanka Knightheada ne može ni smijeniti! Naravno, jer politički i medijski pritisak na Vladu mogao bi rezultirati smjenjivanjem Ramljaka i zločinačkoj organizaciji onemogućiti pritjecanje desetaka milijuna eura nepripadne financijske koristi. Pa su se strvinari osigurali ne samo dvostrukom vrijednošću hipoteke i prvenstvom naplate (a već su zaradili ogroman novac kroz isplatu 286 milijuna eura za obveznice koje su platili 60 milijuna) već i Ugovorom koji im jamči upravljanje nacionaliziranim koncernom.

Premijer Plenković i ministrica Dalić u ruke kriminalaca dali su otetu privatnu imovinu ne vodeći niti najmanju brigu o nacionalnim interesima, brigu o radnim mjestima i strateškoj hrvatskoj gospodarskoj poziciji kroz Agrokor u zemljama regije. Ovaj Ugovor suspendira čak i sam neustavni Lex, jer se bez Knightheada ne može ući niti u jedan postupak prema vjerovnicima, pa niti u nagodbu. Vlada, koja je Ramljaku omogućila neviđenu pljačku Agrokorove vrijednosti, te postupke svakodnevno podržava i legalizira kaznena djela. Tom je istom Ramljaku, uz savjetnika Knightheada, omogućeno da šest mjeseci bez ikakve kontrole prepravlja i namješta dokaze, patvori financijska izvješća izvanredne uprave, i podmeće dokumente koji terete mene i moju Upravu. Vlada pritom obilato sponzorira kriminal i potiče politički progon kako bi kriminal ostao tajan. Ali neće, jer, kako sam već rekao, neću šutjeti. Uskoro ću objaviti i nove dokaze koji još jače potvrđuju sve što sam do sada napisao”.

Podsjetimo, na otkriće Jutarnjeg lista na koje se referira Todorić, reagirala je i Vlada.

‘Nije točno da Vlada RH ili Trgovački sud ne mogu smijeniti odnosno opozvati izvanrednog povjerenika Agrokora Antu Ramljaka, jer članak 15. Zakona o postupku izvanredne uprave kaže „Sud može opozvati izvanrednog povjerenika te imenovati novog u bilo koje doba na prijedlog Vlade RH.“ Ukoliko Trgovački sud ili Vlada RH budu smatrali da izvanredni povjerenik ne radi svoj posao kvalitetno i profesionalno, na korist kompanije i njenih vjerovnika, on može biti opozvan…”.

Facebook Komentari