Plenković odgovorio Bernardiću ali i Predsjednici RH: Ona nije upućena

Premijer Andrej Plenković očitovao se o pozivu Davora Bernardića na to da odstupi.

“To je jedna demonstracija jalovosti oporbe, oporba je opstruirala i danas rad u saboru, pokušavali su opozvati prvo ministre, sad cijelu vladu, oni koji su htjeli da cijela kompanija ode u stečaj sad opet žele destabilizirati sve, ne misleći na radna mjesta i na stabilnost. Mogu probati, neće im proći, to je jadno i neodgovorno”, kazao je.

“Ja se zaista neću dati pod dojam onih koji ne žele Hrvatskoj dobro. Ja sam angažiran kao premijer na tome da najveću krizu koju imamo od Domovinskog rata stavim pod kontrolu.

Lex Agrokor je spasio Hrvatsku od gospodarskog i financijskog tsunamija, a Ramljak je pregovarao s brojnim kreditorima, on je postigao dogovor u trenutku kad se dogovaralo većinu. Oni koji su davali novac su tražili neka prava, ali nikakav ugovor ne može derogirati prava vlade”, rekao je Plenković u Dnevniku HRT-a
Komentirao je predsjedničinu potporu Povjerenstvu za Agrokor.
“Meni se čini da predsjednica nije upućena u ovo sve, ako je točno što izjavljuje, nije upućena u dosje. Dali smo joj kvalitetan izvještaj. Mi se svakoga dana nalazimo u hibridnom medijskom ratu, naš cilj je restrukturirati Agrokor, a pritom nastaviti izvrsne makroekonomske trendove koje imamo.

Sve što oporba radi je neodgovorna politika, možda bi bilo bolje da ne idemo na izbore jer bi oni iz oporbe tek tada vidjeli kakav poraz bi doživjeli”, rekao je Plenković HRT-u.

Žestok udarac Predsjednice RH na Plenkovića: Upravo se ovim ugovorom treba pozabaviti Istražno povjerenstvo

Čini se da se oporba ozbiljno sprema na skupljanje potpisa za opoziv premijera Plenkovića

Facebook Komentari