Oaza u Hrvatskoj: Radnici se ovdje traže cijelu godinu, nezaposlenost je samo 4 posto

Država je Općini Konavle poklonila austro-ugarsku tvrđavu u kojoj će se nakon obnove otvoriti muzej. Bit će to dodatan sadržaj u mjestu u kojemu nezaposlenost iznosi tek četiri posto.

Jesen je službeno stigla i u Konavle, no zahladnjenje turstima ne smeta previše jer ionako su većinom sada u Cavtatu Britanci.

U Konavlima je ova sezona zabilježila rast od 14 posto, a ostvareno je 750 tisuća noćenja. Cavtat biraju oni koji žele mir.

Zaljubljenici u umjetnost prvo će posjetiti rodnu kuću Vlaha Bukovca koja čuva njegove radove, originalni atelje i vrijedne privatne predmete. “Biti u kući gdje je rođen i gdje je slikao je zaista jedinstveno, na ovaj način možete otkriti tko je ovaj slavni slikar bio i približiti se njegovom radu. Kuća je sjajno osmišljena”, kaže Michael iz Berlina.

Za kulturu Konavala stigao je i bitan poklon države. Naime, općina Konavle dobila je tvrđavu na Prevlaci u kojoj će se nakon obnove otvoriti Muzej austro-ugarske mornarice.

“I status se mijenja. Više to nije točka stradanja, napadanja, otimanja već točka gdje dolaze prijatelji, Općina Konavle i Društvo prijatelja dubrovačke starine”, kaže ministar državne imovine Goran Marić.

Cilj je cijelu Prevlaku turistički aktivirati, no prije svega načelnik općine ističe kako treba riješiti pravo vlasništva lokalnog stanovništva. Razvoj Prevlake donijet će nova radna mjesta u Konavle u kojem je nezaposlenost tek 4 posto, a radna snaga na krajnjem jugu traži se gotovo cijelu godinu, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari