Grmoja tvrdi da ima dokumentaciju oko Agrokora: Kad izađu dokumenti, pticama koje pušu će otpasti kljunovi

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja ponovno se osvrnuo na problem zvan Istražno povjerenstvo za Agrokor oko kojeg i dalje nema konsenzusa vladajućih i oporbe.

O mogućem prestanku rada Povjerenstva kaže: ”U javnosti imamo različita tumačenja. Neki ustavni stručnjaci kažu da će to krenuti s potvrđenom optužnicom, a postoje i ovi drugi koji kažu drugačije. Imali smo i koordiniranu akciju preko Dnevnika HTV-a u po tom pitanju. U prvom planu su bili Turudić i Derenčinović. Očito je da HDZ ne želi ovo Povjerenstvo. Sada budući da nije izglasan potpredsjednik ja sam predložio da se makne stavak koji se tiče kvalitete financijskih izvješća u koncernu i upravo takvo Povjerenstvo predlaže i Šeks. Oni takav prijedlog imaju u proceduri, a imamo i ovo izglasano Povjerenstvo, ne trebamo se baviti pitanjem koje se tiče ove istage. Pušteni su svi koji su osumnjičeni što znači da se ne radi se o organiziranom kriminalu nego lažiranju bilanci. Osumnjičeni slobodno šetaju i piju kave. Ja ne vidim zašto ne bismo ispitali političare koji su odgovrni za nastanak koncerna”, rekao je Grmoja.

Ističe kako mu je malo čudno što predsjednik Povjerenstva Orsat Miljenić ne saziva sastanke.

“HDZ ne stavlja ništa u proceduru i ja mislim da se čeka da Povjerenstvo mora po sili zakona prestati s radom. Da bi prestalo Sabor mora donijeti odluku. Sabor je izglasao Povjerenstvo koje ne može prestati s radom tek tako”, rekao je.

Naglasio je kako će na sljedeću sjednicu Povjerenstva izabrani predstavnici iz Mosta sigurno doći.

”HDZ-u je trebalo 6 mjeseci da pristanu na Povjerenstvo. Boje se onoga što će izaći. Ja samo mogu najaviti onima koji pušu pred javnošću, ovim pticama, da kad izađe dokumentacija koju i ja posjedujem, da će tim pticama kljunovi otpasti”, znakovito je poručio Grmoja, prenosi N1.

Facebook Komentari