Bandić objasnio sve oko karte za 4 kune i ostalih pitanja pred skupštinu

Uoči sutrašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine, na kojoj je glavna točka rebalans proračuna za ovu godinu, svoju uobičajenu najavu imao je i gradonačelnik Milan Bandić. Osim točaka na dnevnom redu, bilo je riječi i o uvođenju nove, jednosatne prijevozne karte te uvođenju naplate parkiranja na području cijeloga grada Zagreba.

Proračun će nakon rebalansa biti 90 milijuna kuna manji, a nakon što je svoju potporu jučer najavio HDZ, gradonačelnik je očekuje i od drugog partnera, Neovisnih za Hrvatsku.

Pred zastupnicima će se naći i odluka o novom kreditu. Kreditno zaduženje planira se u iznosu od 250 milijuna kuna za ovu godinu, od čega je 200 milijuna kuna planirano za realizaciju negospodarskih investicija, odnosno za projekte društvenih djelatnosti, poručuje Vjera Salopek, pročelnica Gradskog ureda za financije.

U prijevodu, novac će se potrošiti za kapitalne objekte za ustanove kulture, vrtiće i škole, zdravstene ustanove i sportske objekte te još 50 milijuna kuna za dovršetak Radničke ceste.

Bandić je najavio i uvođenje naplate parkiranja na području cijeloga grada Zagreba. Ili ćemo ukinuti parkiranje, ili ćemo ga svi plaćati sukladno mjestu gdje stanujemo, po zonama i cijenama koje utvrdimo. Nema građana prvog, drugog i trećeg reda. Koliko god to nekima smetalo. Ja znam da je to po Bogu i pravici u redu, i ljudi će to shvatiti, poručio je Bandić.

Premda je polusatna karta od četiri kune ZET-u donijela financijske gubitke, Bandić je ne planira ukinuti nego uvesti još jednu kartu. Pa ćemo to produljiti na uru vremena, a onda hoće li to biti šest, sedam ili osam kuna, to ćemo vidjeti. Nema ni ukidanja ni povećanja od četiri kune, kazao je.

Baš kao i naplatu parkiranja, Bandić jednosatnu kartu planira uvesti 1. siječnja.
najavio je i da se rok za izgradnju sljemenske žičare produljuje za šest mjeseci zbog donošenja izmjena Urbanističkog plana uređenja (UPU) “Vršne zone”, pa će Zagrepčanke i Zagrepčani na žičaru morati pričekati i dulje od 1. siječnja 2019. kako je to prije najavljivao, piše HRT.

Facebook Komentari