Marić: Ako me sud pozove, odazvat ću se

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je izjavu Ante Nobila, odvjetnika Piruške Canjuge, da će ga zvati za krunskog svjedoka svoje obrane u slučaju Agrokor. Marić je kazao da će se odazvati ako dobije poziv.

‘Odazvat ću se ako me pozovu jer je to, između ostaloga, i moja zakonska obveza’, kazao je ministar Zdravko Marić odgovarajući nakon sastanka u Banskim dvorima o sanaciji šteta od poplava na pitanje reportera N1 hoće li se odazvati pozivu nakon što je odvjetnik Piruške Canjuge prošloga tjedna kazao da će Marić biti njihov krunski svjedok u slučaju Agrokor.

‘Dok su u tijeku postupci, neću ulaziti u nikakve komentare, a što se tiče ovog pitanja – to je između ostaloga i moja zakonska obaveza i ako budem pozvan, odazvat ću se’, poručio je Marić.
Upitan zašto nije ranije, pa ni tijekom saborske rasprave o povjerenju, spominjao da se sastao s Todorićm što se kasnije saznalo, Marić je pozvao novinare da prate njegove izjave.

‘Vrlo sam konzistentan u svojim izjavama pa i u tome da sam se iz procesa odlučivanja izuzimao, a što se tiče 17-satne rasprave u Saboru, znate da je to bila rasprava, ja sam u Saboru bio gost, odgovarao sam na pitanja i na optužbe koje su stavljene na moj račun’, podsjetio je Marić.

‘Odradio sam sastanke s mnogim gospodarstvenicima i malo smo njih javno karakterizirali, nema tajni, ova nam je tema svima interesantna, svi podaci su bili javno komunicirani, nije samo stvar mog osobnog dojma, nego i načina donošenja odluka, kazao je ministar. Upućujem vas da pratite vremenski tijek i moje izjave od samog početka i lako ćete odgonetnuti da sam bio konzistentan’, zaključio je Marić,javlja N1.

Što se tiče tvrdnje Sberbanka da je izvanredna uprava preplatila 100 milijuna eura za obveznice i da je tim dijelom vraćen dio duga Knightheadu, Marić je kazao da nije s time uopće upoznat, a vjeruje ni Vlada.

Podsjetimo, Nobilo je prošloga tjedna komentirajući ulogu ministra Marića u slučaju Agrokor upitan želi li reći da je, ako je njegova klijentica na listi osumnjičenih, onda to morao biti i ministar Marić, potvrdno odgovorio.

Facebook Komentari