Cvitanović uoči derbija s Hajdukom: Jedva čekamo da istrčimo na teren i zaigramo nogomet

Uoči subotnjeg derbija između Hajduka i Dinama u 13. kolu Prve HNL, trener Modrih Mario Cvitanović najavio je susret kazavši kako i ta utakmica nosi tri boda kao i svaka druga.

Čeka nas derbi, to je poseban ugođaj, posebna utakmica vrijedna tri boda. Na nama je da prezentiramo klub, sebe, poziciju na ljestvici i potvrdimo sve ovo što smo radili i na čemu ustrajemo svaki dan od početka prvenstva. Nema uzbuđenja i straha, to je najbitnije, jer se bavimo nogometnom, radimo ono što volimo i u čemu uživamo. Dosta smo radili, pričali i grupno i pojedinačno te igrači željno očekuju derbi. I, sve je na terenu. Jedva čekamo da istrčimo na teren i zaigramo nogomet, rekao je Cvitanović pa se osvrnuo na Arijana Ademija:

Svaki igrač je bitan, isto tako i Ademi. Veseli me njegov povratak u ekipu, kako s karakterne tako i igračke strane. Donosi nam novu dimenziju i kvalitetu i njegovu stanje određuje minutažu. Prema njemu imamo malo viši respekt od drugih igrača zbog njegovog izbivanja i značaja na momčad. Ali, utakmice su te koje određuju tko će igrati i koliko će igrati. Veseli da je velika gužva, ovaj tjedan smo rotirali i tražili optimalnu formaciju i igrače za određenu formaciju i ideju, objasnio je Cvitanović i dodao:

Želim da Dinamo ima prepoznatljivu igru, stav, gard i ideju. Želim razmišljanje da na svaku utakmicu idemo po pobjedu jer je to filozofija Dinama. Ja želim i živim na takav način. Ne zanima me protiv koga igramo, želim dobru igru, pozitivan stav, karakter, vjeru u sebe, poniznost i čvrsto stajanje na zemlji. Dinamo uvijek ima velika očekivanja, na takav način funkcioniramo, rekao je trener Modrih pa se osvrnuo na Hajduk:

U zadnjim utakmicama su dosta miješali sustave i igrače, vidjet ćemo s kojim sustavom će igrati, ali znam s kojom idejom će igrati. Pripremali smo ovaj tjedan treninge i utakmice da budemo spremni za više sustava i ideja. Imaju dobru i prepoznatljivu igru prema naprijed. Želim da sutra pokažemo na terenu o našim taktičkim varijantama. Zanima me samo Dinamo i kako ćemo mi izgledati.

Nemam Matela i Fiolića koji otprije imaju problema, Perić mi je otpao zbog tri žuta kartona koja je dobio u drugoj momčadi, a Ante s nama putuje u Split. On dobro radi i trenira, rekao je Cvitanović najavivši povratak Ante Ćorića.

Derbi na Poljudu najavio je i kaptan Dinama Domagoj Antolić: Bilo je grešaka u svim linijama, ispravili smo ih kroz ovaj tjedan. Očekujem da ćemo protiv Hajduka biti puno bolji. Nadamo se da će protivnik igrati otvoreno, napadački, to nam odgovara i želimo to iskoristiti, piše HRT.

Facebook Komentari