Ministri o radu Vlade optimistični: Dočekat ćemo puni mandat

Uoči sjednice Vlade i prije izvješća o radu Vlade u proteklih godinu dana koje će u Hrvatskom saboru iznijeti premijer Andrej Plenković, ministri u Vladi ocijenili su da je ovo Vlada stabilnosti te optimistično govorili o dosadašnjem i o nastavku rada Vlade.

Bio je niz otegotnih okolnosti, ali ovo je vlada stabilnosti, vlada koja će naći rješenje za sva otvorena pitanja, rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Najvažnijim u svom resoru smatra to što je Ministarstvo branitelja, uz potporu Vlade i zajedno s udrugama iz Domovinskog rata, dostavilo u Hrvatski sabor jedinstveni Zakon o hrvatskim braniteljima koji će, rekao je, regulirati statusna i materijalna pitanja najranjivijih u braniteljskoj i stradalničkoj populaciji.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić smatra da ima dobrih rezultata, ali da uvijek može bolje. Dodao je kako je tu napravljeno puno stvari te je nabrojio pet koje smatra važnima. Konkretno, funkcijski su konačno spojene bolnice, napravljena je prioritetna lista čekanja, pokrenut je Imunološki zakon i nađen partner na tragu rješenja, riješeni su palijativni kreveti, oko 300, i respiracijski centri gdje će biti smješteni ljudu koji ne mogu živjeti bez umjetnih pluća, naveo je ministar Kujundžić. Govoreći o dugovima u zdravstvu, Kujundžić je rekao kako bi najviše volio da u Hrvatskoj konačno nađemo financijsko rješenje koje garantira visok stupanj zdravstvene zaštite kakav imamo i sada te da to možemo pratiti i u budućnosti.

Ministar uprave Lovro Kuščević smatra da je Vlada ispunila većinu zadanih ciljeva, a to se, kaže, vidi iz rasta BDP-a, pada javnog duga i drugog. Kod Agrokora, Vlada se pokazala da je odlučna i da zna šta radi, spriječila je veliku ekonomsku katastrofu i omogućila plaću za nekoliko desetaka tisuća ljudi i brojne dobavljače.

U njegovu resoru prioritet im je digitalizacija javne uprave, državne službe i tu je Kuščević jako zadovoljan jer su, kako ističe, kod sustava e-građani uspjeli da za 10-ak dokumenata građani ne trebaju obilaziti šaltere već ih mogu dobiti iz fotelje, a tako će i nastaviti. Tu je i zakon o agencijama, o ustoju državne uprave, navodi. Optimistično je rekao kako je uvjeren da će Vlada dočekati kraj mandata. I ne samo to, dobit ćemo još jedan mandat, poručuje Kuščević.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prvu godinu dana rada Vlade ocijenio vrlo uspješnom, posebice u svom resoru. Ja sam osobno zadovoljan s ovih godinu dana u kojima je bilo puno problema i izazova, prvenstveno time što smo uspjeli ugovoriti osam milijardi kuna bespovratnih sredstava za velike infrastrukturne projekte. Tu je najvažniji i najveći Pelješki most, zatim drugi veliki željeznički projekti, luke, a počeli smo i s projektima u unutarnjoj plovidbi, izjavio je Butković uoči sjednice Vlade. Naravno, uvijek može bolje i vjerujem da ćemo u narednom razdoblju biti još uspješniji, javlja HRT.

Facebook Komentari