Hrvatska je saznala koja je posljednja prepreka do SP-a u Rusiji, prvu igramo kod kuće

FOTO: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija u 14 sati saznala je protiv koga će igrati u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, to je Grčka.

Hrvatska-Grčka

Danska- Republika Irska

Sjeverna Irska-Švicarska

Švedska-Italija

Prve reprezentacije su domaćini u prvim utakmicama. Prve utakmice doigravanja igraju se od 9. do 11. studenoga, a uzvrati od 12. do 14. studenoga.

Dalić nakon ždrijeba: Poštujem Grke, ali sve ovisi o nama – Evo što kaže grčki izbornik

Jučer je Hrvatska potvrđena kao nositelj, a mogući protivnici su joj bili Švedska, Grčka, Irska i Sjeverna Irska. Naravno bilo bi idealno kad bi dobili Sjevernu Irsku ili Grčku, ali jučer izabran izbornik za play-off Zlatko Dalić ističe kako će sve ovisiti o njegovim igračima.

Vatreni s Grcima do sada igrali šest utakmica, četiri u kvalifikacijama i dvije prijateljske. Prvi put smo se s njima sastali u kvalifikacijama za SP u Francuskoj. Remizirali smo na Maksimiru 1:1, a slavili golom Davora Šukera u Solunu. U kvalifikacijama za Euro 2012. opet nas je spojio ždrijeb. Bilićeva momčad odigrala je 0:0 na Maksimiru, a poražena je s 2:0 u Grčkoj. U prijateljskim utakmicama imamo jedan poraz (Atena 1999. 3:2) i jedan remi (Varaždin 2001. 2:2).

Protiv Irske Vatreni su igrali sedam puta i zabilježili dvije pobjede, dva poraza i tri remija. Na Euru 2012. uvjerljivo smo slavili s 3:1 golovima Mandžukića i Nikice Jelavića. U kvalifikacijama za Euro 2000. godine zabilježili smo jedan poraz od 2:0 u Irskoj i jednu pobjedu u Zagrebu od 1:0. Što se tiče prijateljskih imamo čak tri remija i jedan poraz.

Protiv Švedske imamo najbolji omjer od tri pobjede i jednog poraza. Slavili su Vatreni u obje kvalifikacijske utakmice za SP u Njemačkoj 2006. godine. Darijo Srna u obje utakmice donio je pobjedu Hrvatskoj. U prijateljskim susretima jednom smo slavili mi 2003. u Solnu (2:1), a jednom oni u Zagrebu 2012. (1:3).

Najmanje smo se puta susretali sa Sjevernom Irskom. Odigrali smo tek jednu prijateljsku utakmicu (15. studenoga 2016. u Belfastu), a Hrvatska je slavila s 3:0 golovima Mandžukića (9), Čopa (35) i Kramarića (68), piše HRT.

Share This Article