Grmoja: Dogodila se greška oko Istražnog povjerenstva za Agrokor, morat ćemo opet pred Sabor, a Marić je gotov, tražimo Plenkovićevu odgovornost

Mostov član Istražnog povjerenstva za Agrokor Nikola Grmoja bio je gost N1 studija uživo.

Otkad je osnovano Povjerenstvo za Agrokor, HDZ tvrdi da će ono morati prestati s radom kada se pokrenu istrage u slučaju Agrokor. Uhićenja su počela jučer, a Povjerenstvo bi trebalo s radom početi 3. studenoga. Hoće li se ono ugasiti prije nego što uopće proradi?

“Ne vidim instrumente kojima bi HDZ opstruirao rad Povjerenstva. Ako se pokrene istraga ili sudbeni postupak koji se tiču neke od točaka, jednostavno trebamo prekinuti rad po toj točki, a nastaviti s radom po ostalim točkama”, rekao je Grmoja te upozorio na pogrešku HDZ-a i SDP-a.

“Mi ćemo morati opet pred Sabor jer HDZ i SDP nisu izabrali potpredsjednika Povjerenstva. Razgovarat ću danas s SDP-om da onda možda i izbacimo točku o lažiranju bilanci pa HDZ neće imati razloga da bude protiv Povjerenstva”, dodaje.

Kako su krenula uhićenja, opet se počelo govoriti i o “opterećenju” ministra financija Zdravka Marića. Za Grmoju je stvar jasna:

“Marić je gotova priča, tražimo odgovornost premijera.”

Facebook Komentari