Općinski sud u Kiseljaku odobrio Sberbanku ovrhu nad Sarajevskim Kiseljakom u vlasništvu Jamnice

Općinski sud u Kiseljaku donio je odluke kojima je ljubljanskoj i zagrebačkoj Sberbanci odobrena ovrha dionica Sarajevskog Kiseljaka, a koje su u vlasništvu Jamnice, objavila je u ponedjeljak Jamnica, iz koje najavljuju da će podzueti pravne radne za osporavanje tih rješenja.

Kako je Jamnica objavila putem Zagrebačke burze, Općinski sud u Kiseljaku donio je 9. listopada dva rješenja o izvršenju na temelju vjerodostojne isprave – mjenice, a u izvršnim postupcima tražitelja izvršenja Sberbank iz Zagreba i Sberbank iz Ljubljane, protiv Jamnice.

U oba ta spora vrijednost predmeta je 67,4 milijuna konvertibilnih maraka (oko 260 milijuna kuna).

“Općinski sud u Kiseljaku, BiH, donio je dana 9.10.2017. godine sljedeće odluke: Rješenje o izvršenju na temelju vjerodostojne isprave – mjenice, u izvršnom postupku tražitelja Sberbank d.d. Zagreb, Varšavska 9, protiv Izdavatelja, vps – 67.444,313 KM,

Rješenje o izvršenju na temelju vjerodostojne isprave – mjenice, u izvršnom postupku tražitelja Sberbanka d.d. Ljubljana, Dunajska cesta 128 A, protiv Izdavatelja, vps. 67.444,313 KM.

Izvršenje je određeno pljenidbom, procjenom i prodajom dionica društva Sarajevski Kiseljak d.d., BiH, koje su vlasništvo Izdavatelja”, navodi se u priopćenju objavljenom na Burzi.

Navodi se da će Jamnica poduzeti sve potrebne pravne radnje kako bi osporila rješenja suda.
O ovom potezu obaviještene su Zagrebačka burza i HANFA, piše N1.

Facebook Komentari