Na ‘meti’ istrage DORH-a je 15 ljudi. Uhićeno je 12 osoba, prenoćit će u policijskom pritvoru. Pretrage na 27 lokacija nastavljaju se i sutra

Rano jutros krenula je Akcija Agrokor. Državno odvjetništvo već mjesecima provodi izvide, a jutros nešto prije 6 sati – policija je stigla u Kulemrove dvore, te na još šezdesetak lokacija. Na ‘meti’ istrage DORH-a je 15 ljudi. Uhićeno je 12 osoba. Nisu uhićeni Ivica Todorić i njegova dva sina, Ante i Ivan, koji su, čini se svi u Londonu.

Policija je večeras objavila novo priopćenje u kojem, među ostalim, stoji kako je u tijeku provođenje dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostorija na ukupno 27 lokacija te pretrage 17 pokretnih stvari. Uhićeno je 12 osoba, a tri su nedostupne. S obzirom na opsežnost, pretrage će se najvjerojatnije nastaviti i sutra.

Policijski službenici PNUSKOK-a, Uprave kriminalističke policije, Ravnateljstva policije u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom i u suradnji sa Samostanim sektorom za financijske istrage provode kriminalističko istraživanje nad 15 hrvatskih državljana zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, navodi policija u priopćenju.

Upravu Agrokora tereti se zbog odobravanja spornih financijskih izvješća u periodu od 2006. do 2017.

Bez obzira na policijsku akciju, poslovni procesi oko Agrokora moraju ići dalje”, rekla je predstavnica dobavljača Marica Vidaković. Poručila je da je cilj zaštita interesa dobavljača, a institucije neka odrade svoj dio posla.

”Ne smatramo da će to narušiti poslovni proces, niti očekujemo da bi to trebalo poremetiti tijek nagodbe”, priopćili su iz Atlantic Grupe.

Nakon što je policija tijekom današnjeg dana pretraživala kuće, stanove i poslovne prostore osumnjičenih osoba, svi oni odvedeni su u policijski pritvor na Oranicama gdje će provesti noć.

Na tužiteljstvu bi trebali biti ispitani u utorak, a ispitivanja počinju od 7.30 ujutro. Pred tužitelje će među prvima izaći Mislav Galić i Piruška Canjuga, a nakon njih i Tomislav Lučić.

“Ne znam gdje su Todorići, to nije posao ministra unutarnjih poslova. Od odvjetnika smo mogli čuti da će svi biti dostupni pravosudnim tijelima”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davora Božinovića u Dnevniku Nove TV. Božinović je rekao da je za akciju doznao jutros u 6 sati.

“Tijekom do sada provedenog kriminalističkog istraživanja uhićeno je ukupno 12 osoba, protiv kojih se planira podnošenje kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela. Uhićene osobe će se dovesti pritvorskom nadzorniku, a tri osobe su nedostupne”, priopćeno je iz MUP-a. Više čitajte OVDJE.

Odvjetnik Ivice Todorića Čedo Prodanović izašao je iz Kulmerovih dvora i rekao da će policijska premetačina trajati do 21 sat. Sutra se policijska istraga nastavlja ujutro.

Odvjetnik Ante Todorića Fran Olujić izjavio je ispred Kulmerovih dvora gdje policija od ranog jutra pretražuje dom obitelji Todorić, da bi pretrage doma i drugih prostorija mogle potrajati cijeli dan.

Istaknuo je da je njegov klijent još u rujnu obavijestio policiju da neko vrijeme neće boraviti u Hrvatskoj iz osobnih i poslovnih razloga te da je 5. rujna u MUP-u odjavio prebivalište. “Obzirom da prati sva ova događanja, medije i portale, doći će u Hrvatsku u najkraćem roku”, poručio je odvjetnik, prenosi N1.

Najvažnije informacije o Akciji Agrokor koje do sada trebate znati i tko je sve uhićen

Facebook Komentari