Evo što piše u uhidbenom nalogu za Ivicu Todorića

Na više lokacija diljem Zagreba policija provodi istrage vezane uz aferu Agrokor. Bivši šef koncerna, Ivica Todorić, nalazi se u Londonu, odakle je poručio kako sprema obranu i tužbe “jer su mu povrijeđena ljudska prava”.

Poručio je i da će biti dostupan institucijama pravne države kao i saborskom istražnom povjerenstvu. Također je poručio da ga ni uhićenja ni eklatantna pravna neregularnost u rasvjetljavanju svih okolnosti neće spriječiti da podnese tužbu i da se obrani.

U uhidbenom nalogu stoji kako postoji osnovana sumnja da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. st. 1. i 2. Kaznenog zakona, krivotvorenja službene ili poslovne isprave iz 279. st. 1. i 2. Kaznenog zakona te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz čl. 248. Kaznenog zakona, piše Večernji list.

Sumnjiče ga da je od 2006. godine u temeljnim financijskim izvještajima Agrokora poslovanje i financijski položaj Agrokora prikazao uspješnijim od stvarnog rezultata i financijskog položaja radi pribavljanja protupravne imovinske koristi za većinskog imatelja dionica.

Optužen je za prikrivanje stvarnih troškova i dugovanja, kao i potraživanja Agrokora prema Ivici Todoriću.

Stoji i kako su u financijskim izvješćima lažno prikazivane obveze za izdane mjenice, kao i obveze prema dobavljačima za robu, koje suštinski nisu obveza prema dobavljačima za robu već sredstvo financiranja Agrokora, piše Večernji list.

Facebook Komentari