VIDEO U BiH igrači iz protesta zbog suđenja posjedali na travu, suparnici nastavili sa zabijanjem golova

Neobične scene viđene su u susretu drugoligaša Bosne iz Visokog u utakmici protiv Zvijezde. Naime, Zvijezda je u pobijedila 3:0, ali posljednja dva pogotka postigli su nakon što su domaći igrači prestali igrati i jednostavno sjeli na teren nezadovoljni suđenjem Sanela Silića.

Njihov potez nije previše dirnuo igrače Zvijezde koji su nastavili igrati i pospremili još dva pogotka u mrežu do kraja utakmice.

”Nikada nisam doživio takvu scenu, ni kao igrač ni kao trener. Bude svakakvog suđenja, ali nije bilo razloga za to”, rekao je Nermin Šabić za SportSport.ba.

Igrači Bosne su se odlučili za prosvjed nakon isključenja pomoćnog trenera Dženana Hošića. On je poslan na tribine nakon što je reagirao na jednu sudačku odluku.

“Ovo je kap koja je prelila čašu onoga što smo upozoravali i govorili, a to je da se ova liga igra samo za suce. Igrači su odlučili tako reagirati jer igra gubi smisao. Nema svrhe igrati jer je sve izrežirano. Nije bilo grubih startova, ali ovo je isključivo revolt prema suđenju”, rekao je predsjednik momčadi iz Visokog Nermin Kadrić, piše gol.hr.

https://www.youtube.com/watch?v=E-fjhzcQi2Q

Share This Article