Todorić krivo čuo pa napao predsjednika Sabora: Kako Jandroković zna da će DORH pokrenuti istragu?

Trećom objavom na blogu u nedjelju Ivica Todorić osvrnuo se na izjavu koju je predsjednik Sabora Gordan Jandroković dao za Novu TV o tome je li potrebno saborsko istražno povjerenstvo ako državno odvjetništvo pokrene istragu u slučaju Agrokora. No, Todorić je u Jandrokovićevoj izjavi čuo nešto sasvim drugo.

Nakon subotnjeg sastanka u Vladi s premijerom Andrejom Plenkovićem, Gordan Jandroković zastao je da odgovori na nekoliko pitanja reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Brkić Tomljenović. Njihov je razgovor, što možete provjeriti i u priloženom videu, tekao ovako:

Ivana Brkić Tomljenović: ”Je li možda tema bila i Agrokor?”

Gordan Jandroković: ”Bilo je dosta tema, bilo je i o tome riječi.”

Ivana Brkić Tomljenović: ”Što ste razgovarali o Agrokoru?”

Gordan Jandroković: ”Puno lipih stvari.”

Ivana Brkić Tomljenović: ”Recite mi samo još, hoće li povjerenstvo nastaviti s radom ako se pokrene službena istraga?”

Gordan Jandroković: ”Moje je mišljenje da ako krene istraga, da povjerenstvo ne bi trebalo raditi jer će doći do preklapanja. To je sasvim sigurno – onoga što je dio pravosuđa i onoga što je dio rada povjerenstva. Tako da mislim da bi trebalo doći onda do zastoja u radu, odnosno prekida rada povjerenstva. Ali vidjet ćemo što će se događati u idućim danima.”

Ivana Brkić Tomljenović: ”Gospodin Cvitan kaže da mu ne bi smetalo povjerenstvo u radu.”

Gordan Jandroković: ”A vidjet ćemo. Zato i kažem, neću ništa prejudicirati. Vidjet ćemo što će se događati u idućim danima, pa ćemo onda vidjeti što je svrsishodno i što je u konačnici najkorisnije. Ali mislim da je najvažnije da oni koji su, ako jesu prekršili zakon, zbog toga i odgovaraju.”

Ivana Brkić Tomljenović: ”Hoće li se uskoro nešto po tom pitanju i dogoditi, imate li informacija?”

Gordan Jandroković: ”To vam ne mogu reći.”

Dakle, dok je Jandorković odgovarao na hipotetsko pitanje ”što ako”, Todorić je čuo ”što kada” te optužio predsjednika Sabora da ”podriva stupove pravne države”. Njegovu objavu s bloga prenosimo u cijelosti:

”Nakon jučerašnjeg, subotnjeg sastanka u Vladi, a kojem su nazočili premijer, ministri Božinović i Dalić te predsjednik Sabora Jandroković, dogodila se izjava gospodina Jandrokovića koja duboko podriva stupove pravne države. Naime, gospodin Jandroković je rekao kako će saborsko istražno povjerenstvo prestati s radom kada DORH pokrene istragu. Kako Jandroković zna da će DORH pokrenuti istragu? Ima li i on informacije koje nikako ne bi smio imati? Ne želim vjerovati da je tema jučerašnjeg sastanka u Vladi bilo postupanje DORH-a, no ova me Jandrokovićeva izjava, nažalost, demantira. Nevjerojatno je da ljudi iz izvršne i zakonodavne vlasti komentiraju i najavljuju postupanje neovisnih pravosudnih institucija. Model je očito jasan- medijskim linčem i neodgovornim izjavama najviših dužnosnika Vlade i Sabora stvorena je atmosfera osude bez suđenja, krivnje bez postupka, u kojoj su izvršitelji i tužitelji i suci. Cilj je jasan- sakriti vlastiti kriminal koji je ozakonjen neustavnim Lex Agrokorom, no istina će, ipak ugledati svjetlo dana, a odgovorni i iz Vlade i izvanredne uprave Agrokora koji sudjeluju u nečasnim radnjama, morat će odgovarati”, napisao je na blogu.

Facebook Komentari