Petrov: Plenković nije bio sretan kada je čuo da je podignuta kaznena prijava protiv Todorića

Kriminal u Agrokoru i oko njega tema je emisije Nedjeljom u dva. Gost emisije je predsjednik Mosta Božo Petrov koji je prvi podnio kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića.

Je li Todorić sam odgovoran za lažna financijska izvješća te koje politike su godinama pomagale donedavno najjaču hrvatsku kompaniju, neka su od pitanja u današnjoj emisiji.

U trenutku kada strane kompanije i njihove banke ulažu u RH naravnu da će drugu državu zanimati gdje je otišao taj novac. Naravno da ako je ruska banka ulagala novac i ako je američki fond ulagao novac, da će i jedna i druga država biti zainteresirani za ishod. Mislim da nema smišljenoga plana ove Vlade. Smatram da bi se Hrvatska trebala brinuti za svoje interese. Mene optužuju da sam ruski igrač. A nisam ni ruski ni američki, nego hrvatski igrač i to je razlog zašto smo pokrenuli temu Agrokora, rekao je Petrov.

Osvrćući se na sastanak Ante Ramljaka, prije nego je postao izvanredni povjerenik za Agrokor, s Knighthead Capital Fondom, te odgovarajući na pitanje je li bi to mogao biti razlog za njegov opoziv, Petrov je kazao da je saznao za taj sastanak kada i drugi građani. U trenutku kada je bila press konferencija o konsolidiranom revizorskom izvješću Agrokora d.d. Samo se nadam da u tom trenutku na tom sastanku nije iznosio određene povlaštene informacije. To bi stvarno bio veliki udarac za državu, pa vjerujem i za građane u konačnici, kaže Petrov.

Sve informacije koje se pojavljuju a povezuju Ramljaka s Knighthead fondom bacaju dodatno svjetlo i rađa se određena sumnja. Mislim da će sve to na kraju institucije dodatno istražiti. Nemam razloga zašto braniti gospodina Ramljaka. Mislim da je on surađivao i s njima i s drugima. Ovo što govorite, da u trenutku kada je bio s Knighthead fondom na sastanku, u međuvremenu je postao voditelj privremene uprave, a prije toga taj fond ulaže i zaradi – priča zvuči logično. Treba provjeriti sve što se događalo. Mi (Most) smo htjeli otvoriti priču Agrokora, rekao je Petrov.

Bilo nam je stalo da se zaštite hrvatski interesi, a ne samo da promijenimo gospodara, napominje, prenosi HRT.

Stanković je čelnika Mosta upitao i kako to da je podnio kaznenu prijavu protiv Todorića jer, tvrdi, mediji sumnjaju da Petrov imao neke informacije “ispod stola” prije svih ostalih.

– Meni nijedna služba nije davala informacije, javljali su mi se dobavljači. Ja sam naveo što stoji u prijavi, sve informacije koje su bile medijski dostupne, Nisam iskoristio niti informacije koje sam dobivao od Todorića, baš zato da se mene ne optužuje. Kada se vidjelo koliko će Agrokor biti problem, imao sam dojam da se htjelo zatvoriti oči. Plenković nije bio sretan kada je čuo da je podignuta kaznena prijava, rekao je Petrov u prvom dijelu emisije Nedjeljom u dva.

– Marić ne može biti ministar financija jer se ne može odvojiti od svoje uloge koju je imao u Agrokoru. U ovom trenutku, on nije toliko kriv koliko je njega Plenković iskoristio, rekao je Petrov “upirući prstom” u Andreja Plenkovića, a na pitanje Aleksandra Stankovića hoće li podržati smjenu Martine Dalić, Petrov je odgovorio: ako se pokaže da je Martina Dalić u tome sudjelovala, podržat ćemo njenu smjenu, ali ako nekoga treba ispitati, to je predsjednik Vlade, ponovio je mostovac, prenosi Večernji.

Facebook Komentari