Kujundžić: Život počinje začećem i treba ga zaštititi, no pitanje je kako i kojim oblicima

Predstavnici građanske inicijative “ProLife.hr” i Zaklade Vigilare predali su u petak Saboru 168.561 potpis građana koji su putem nacionalne peticije tijekom ožujka i travnja ove godine zatražili da najavljene izmjene tzv. Zakona o pobačaju idu u smjeru zaštite nerođenoga života. Potpisi su iz Sabora adresirane Ministarstvu zdravstva.

– Mislim da svakoga pojedinca treba respektirati, pogotovo 168 tisuća potpisa. Hrvatska je demokratska zemlja i moramo se uvažavati i zajedno ustrajati na zaštiti života. A kako će zakon biti napisan to ćemo još vidjeti, komentirao je u subotu ministar zdravstva Milan Kujundžić, kojega je citirala televizija N1.

Na pitanje treba li zakonski zaštititi život od žačeća ministar je odgovorio da ‘život počinje začećem i da ga treba zaštititi, no pitanje je kako i kojim oblicima’.

Prijepore u javnosti izazvala je i ratifikacija Istanbulske konvencije. Ministar kaže da nije upoznat s njezinim detaljima, ali koliko je vidio ona u dijelovima promovira rodnu ideologiju.

Vlada je najavila da će Istanbulsku konvenciju ratificirati do kraja godine.

– Mislim da treba razgovarati, rekao je ministar.

Facebook Komentari