VIDEO Zadarska policija analizirat će video snimku na kojoj njihov auto ide 120 km/h kroz naseljeno mjesto

Zadarska policija analizirat će video snimku čitatelja portala ŠibenikIN na kojoj njihovo službeno vozilo, bez upaljenih rotirki, vozi kroz naseljeno mjesto brzinom od 120 kilometara na sat, a prema navodima čitatelja koji ih je pratio svojim vozilom, u toj jurnjavi prelazili su preko pune crte i na suprotnu stranu ceste.

Snimka je, prema tvrdnjama čitatelja portala ŠibenikIN, napravljena prošle nedjelje oko 21,20 sati u Sukošanu, ubrzo nakon što je ekipa iz tog istog policijskog vozila zbog prekoračenja brzine zaustavila njega.

“Zaustavljen sam na području Pakoštana jer sam vozio brzinom od oko 80 kilometara na sat, nešto brže od ograničenja na toj cesti. Njihovo vozilo bilo je zaustavljeno na autobusnom stajalištu i okrenuto u kontra smjeru od bliže kolničke trake pa sam ih, onako neobavezno i u šali, priupitao kako su uspjeli tako parkirati? Očito mi je bilo da su prešli preko pune crte ili su se, kako bi parkirali u suprotnom smjeru, morali polukružno okretati nasred ceste, a u oba slučaja napravili su prekršaj”, kaže čitatelj koji je nakon te redovne prometne kontrole otišao dalje svojim poslom.

Nešto kasnije, na području Sukošana, ista policijska patrola našla se na cesti ispred njega, a kako su sada oni vozili debelo iznad ograničenja, počeo ih je snimati.

“Vozili su 120 kilometara na sat i tom brzinom ušli u naseljeno mjesto gdje je na cestu moglo izletjeti neko dijete ili bilo tko drugi. Znam da policija smije voziti brzo kada za to imaju razloga, ali ne razumijem zašto nisu upalili rotirke nego su, da stvar bude gora, tom brzinom preko pune crte prelazili na suprotnu stranu ceste. Bio mi je štos to snimiti jer oni su mene uhvatili zbog brzine od 80, a ja njih zbog 120 kilometara na sat”, ispričao je.

Uz pitanje zašto su policajci u nedjelju oko 21,20 sati vozili tako brzo i bez upaljenih rotacijskih svjetala te prelazili preko pune, video snimku smo poslali Policijskoj upravi zadarskoj. “Zaprimljenu snimku moramo analizirati i provjeriti točnost svih navoda kako bismo na temelju utvrđenih činjenica donijeli odgovarajuću ocjenu. O tome ćemo vas izvijestiti čim utvrdimo sve činjenice u vezi vašeg upita”, odgovorio je Elis Žodan, glasnogovornik Policijske uprave zadarske.

Facebook Komentari