Policija objavila detalje sudara autobusa punog djece s automobilom

U četvrtak je u mjestu Vranovci, nedaleko od Slavonskog Broda, s ceste sletio i prevrnuo se autobus pun djece. Do nesreće je došlo zbog sudara autobusa s osobnim automobilom.

Nakon obavljenog očevida na mjestu nesreće priopćenjem se oglasila i policija: “Provedenim očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo iz razloga što je 59-godišnji vozač, upravljajući osobnim automobilom, prešao sa svoje prometne trake preko pune razdjelne crte na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara prednjeg lijevog dijela osobnog automobila u prednji lijevi dio autobusa.

Od jačine udara osobni automobil je odbačen te je sletio u odvodni kanal s južne strane kolnika, dok je autobus sletio u odvodni kanal sa sjeverne strane kolnika, kojom prilikom se prevrnuo na desnu bočnu stranu.
U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao vozač osobnog automobila, dok su 24 osobe zadobile lake tjelesne ozljede, od toga 21 dijete, kojima je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu.
U vremenu od 10,40 do 16,05 sati, promet vozila na navedenoj dionici županijske ceste bio je u prekidu, te se odvijao obilaznim pravcima uz regulaciju policijskih službenika”, priopćeno je iz slavonskobrodske policije.

Facebook Komentari